«Якщо впаде Україна, впаде вся Європа». Зеленський закликав європейців не мовчати

1214 0
Європейці мають бути такими ж міцними як народ України.
Фото: Timothy Fadek

Фото: Timothy Fadek

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народів країн Європи та закликав не мовчати, а виходити на вулиці та підтримувати Україну. Якщо наша держава не витримає у війні з агресором, тоді не витримає вся Європа.

Читайте також: НАТО не погоджується закривати небо над Україною

Своє звернення до європейців глава держави розпочав зі слів «Бажаю здоров’я, народе Європи», зазначивши, що раніше в Україні так віталися військовослужбовці, а тепер це вітання кожного українця, бо всі громадяни стали на захист своєї вітчизни. Зі слів Зеленського, кожен українець захищає країну на своєму, але важливому рівні – чи то військовий з автоматом на передовій, чи то медик зі скальпелем у шпиталі, чи діти зі своїми посмішками та сльозами, і це – найбільша мотивація.

Своє звернення до європейців президент розділив на три частини, першу з яких віддав вшануванню пам’яті загиблих військових, другу хвилину – пам’яті загиблих цивільних, а третю хвилину віддав народу держав Європи, проте попросив не мовчати.

«Третю хвилину я хочу віддати вам, народе Європи. Не мовчіть, виходьте на вулиці, підтримуйте Україну, ми прагнемо цього. Підтримуйте нашу свободу, бо це перемога не тільки над російськими військовими, це перемога світла над темрявою, це перемога добра над злом, перемога свободи над тим, що відбувається сьогодні у нас на території України. Не мовчіть, підтримуйте Україну, бо якщо Україна не витримає, не витримає вся Європа. Якщо Україна впаде, впаде вся Європа», – наголосив Володимир Зеленський.

Сьогодні кожен європеєць – це українець. Якщо Україна переможе, тоді це буде перемога демократії та свободи, коли хвилини мовчання перетворяться у роки розсуду. Глава держави закликав європейців бути такими ж міцними як народ України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!