Яких лікарів найбільше бракує у медзакладах Львова

7150 0
Близько 90 вакантних місць є у лікарнях міста.
Умовне фото

Умовне фото

У міських поліклініках Львова та окремих стаціонарних відділеннях є потреба спеціалістів різних напрямків. Йдеться зокрема про сімейних лікарів, фізичних терапевтів, педіатрів, фахівців з ультразвукової діагностики. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Марта Матюшко.

«Близько 90 вакантних місць маємо у лікарнях міста. Якщо брати поліклініки то найбільше бракує сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів – орієнтовно 19 вакансій. Це зумовлено тим, що більшість лікарів переїхали за кордон, а частина перейшла працювати в приватні клініки, які активно відкриваються. Великої кількості мобілізованих немає», – повідомила вона.

Читайте також: Скількох медиків зі Львівщини мобілізували

Марта Матюшко зазначила, що у поліклініках також бракує фізичних терапевтів, реабілітологів, ерготерапевтів –загалом 11 спеціалістів. Також є потреба в лікарів-психіатрів і лікарів-психотерапевтів. 

«Ми потребуємо в поліклініках майже всі фахівців, але ще найбільше невропатологів. хірургів, і фахівців з ультразвукової діагностики», – зазначила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР

Також вона додала, що у поліклініках шукають на роботу дитячого офтальмолога і невролога, а також дитячого хірурга.

Нагадаємо, на Львівщині в комунальних закладах працює 1169 сімейних лікарів. Загалом лікарів, які надають первинну допомогу, в області 1933. В інтерв'ю Tvoemisto.tv очільниця департаменту охорони здоров'я ЛОВА Наталія Літвінська повідомила, що середня зарплата сімейного лікаря в 2021 році становила 10,7 тисячі гривень, у 2022-му – 14,4 тисячі, у 2023-му – 14,5 тисячі.

Лікарі в 2021 році одержували 16,6 тисячі гривень зарплати, у 2023-му – 21 тисячу. Медсестри – 8 тисяч гривень у 2021 році та 12,4 тисячі в 2023-му.  В комунальних закладах є потреба в 24 спеціалістах. 

Детальніше про те, як змінилася мережа медичних закладів у Львівській області, які лікарні реорганізували, від чого найчастіше помирають жителі області та чому медики фіксують рекордну кількість інсультів читайте в інтерв'ю з Наталією Літвінською за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!