Яких правил мають дотримуватися водії електросамокатів у Львові. Відео

2374 0
Тvoemisto.tv сьогодні, 24 травня, о 16.00 год організовує публічну дискусію на тему «Електросамокати на вулицях Львова. Як організувати рух безпечно».

У Львові суттєво збільшилась кількість людей, які їздять містом на електросамокатах. Через популярність нового виду транспорту побільшало конфліктів на дорогах і тротуарах. І з’ясувалось, що в країні, і у місті зокрема, немає чітких правил, які б регулювали цю сферу.

Читайте також: Електросамокати не мають їздити тротуарами. У Львові розроблять рекомендації

У Верховній Раді вже понад рік зареєстрований законопроєкт, що мав би визначити статус електросамокатів та іншого індивідуального електротранспорту, але його ще не ухвалили.

У Львові намагаються вирішити проблему самотужки – у ЛМР створили робочу групу, яка напрацьовує документ, що встановлюватиме бодай якісь правила, зокрема й вік, із якого дозволено користуватись електросамокатами.

Тvoemisto.tv сьогодні, 24 травня, о 16.00 год організовує публічну дискусію на тему «Електросамокати на вулицях Львова. Як організувати рух безпечно». 

На дискусію запрошені представники Верховної Ради України та Львівської міської ради, також начальник управління транспорту Львівської міської ради та оператор прокату електросамокатів. Будуть присутні також активні користувачі цього виду транспорту та командир велопатруля.   

Учасники обговорять майбутнє електросамокатів у Львові, з’ясують, чи готова до них міська інфраструктура, а, також, хто і як має встановлювати правила користування цим видом транспорту. Обговорять, якими мають бути ці правила, аби організувати рух у місті безпечно.

Тvoemisto.tv транслюватиме дискусію на Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі медіа-хабу.

Читайте також: У центрі Львова 20-річний юнак на електросамокаті збив літню жінку

Нагадаємо, що раніше Тvoemisto.tv публікувало експрес-інтерв’ю з керівником управління транспорту міськради Львова Орестом Олеськівим про майбутнє електросамокатів у Львові.

У розмові він погодився із тим, що останнім часом у Львові побільшало інцидентів, пов’язаних із користуванням електросамокатами, особливо після того, як на ринок зайшов сервіс Bolt, що має багато транспортних засобів та широку зону покриття. Керівник управління транспорту говорить про польський досвід у цій сфері, як найбільш близький, і про досвід Німеччини, де хочуть заборонити електрорайдерам їздити хідниками, аби не було ризику зіткнення з пішоходами, а швидкість електросамокатів – обмежити до 20 км/год.

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!