Яким буде формат навчання у школах на Львівщині та хто став лауреатом міжнародної премії Франка. Підсумки доби

997 0
Нині 28 серпня та 551 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 34 бойових зіткнення. Українська авіація завдала 10 ударів по районам зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ворожий склад боєприпасів, 2 станції радіоелектронної боротьби та 4 артилерійських засоби на вогневих позиціях.

Уночі у сусідніх областях була ракетна небезпека. О 03:59 у Чорному морі був здійснений запуск «Калібрів» по території України. На Львівщині було спокійно, тривоги не оголошували.

Читайте також: У росії підтвердили смерть пригожина внаслідок авіакатастрофи. Особи всіх 10 загиблих встановлені, вони відповідають списку, заявленому в польотному листі.

Читайте також: Львівські бібліотеки запрошують містян плести маскувальні сітки для ЗСУ. За такими адресами:

  • Бібліотека-філія №7, вул. Золота, 40;
  • Бібліотека-філія №31 (Бібліотека Сад), вул. Шевченка 270а;
  • Бібліотека-філія №34 (Бібліотека Винники), м. Винники, вул. Галицька, 49;
  • Бібліотека-філія №29, смт Брюховичі, вул. Незалежності України, 37.

Ключові події:

1. Стало відомо, хто став лауреатом цьогорічної міжнародної премії Івана Франка. У Дрогобичі оголосили лауреата цьогорічної Міжнародної премії Івана Франка. Ним став Микола Легкий з книгою «Проза Івана Франка: поетика, естетика, рецепція в критиці».

На цю ж тему: 27 серпня – день народження Івана Франка. 10 цікавих фактів про Каменяра. Для Львова він став особливою постаттю, оскільки із своїх 60-ти років він 40 прожив тут;

2. Який формат навчання буде в новому навчальному році на Львівщині. Минулого року Львівщина посідала перше місце за кількістю учнів, які навчалися в очному режимі. Цьогоріч є доручення Львівської обласної військової адміністрації всім розпочати очне навчання.

Як повідомив Tvoemisto.tv директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, цього року дистанційна школа також працюватиме, набір у неї для учнів 1-11 класів триває.

Читайте також: Скільки коштів Львів витрачає на утримання переселенців у міських шелтерах. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко, на один рік, на утримання одного переселенця, який проживає в міському шелтері, а загалом це приблизно 2 тисячі осіб, у бюджеті міста закладено орієнтовано 11 тисяч гривень. Загалом, у бюджеті-2023 передбачено 22,5 мільйонів гривень. 70% суми йде на оплату комунальних послуг. Решта – на закупівлю побутової техніки, дрібні ремонти, прибирання тощо;

3. Які професії є найбільш оплачуваними на Львівщині. На заробітну плату у понад 30 тис. грн можуть розраховувати інженер з якості, інженер-механік груповий, інженер-технолог, менеджер (управитель) з постачання, аналітик і фахівець (банківська сфера), головний інженер, майстер виробничої дільниці, бухгалтер, директор відділення, аудитор, представник торговельний.

На цю ж тему: Роботодавцям надаватимуть компенсацію за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи компенсацію до 100,5 тис грн (15 мінімальних зарплат). Облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю ІІ групи – до 67 тис грн (10 мінімальних зарплат). Компенсуватися будуть витрати, зокрема за: меблі, транспортери для піднімання сходами з електроприводом, брайлівські клавіатури та портативні пристрої тощо;

4. Від нині одну із вулиць у Франківському районі Львова перекриють. Схема об’їзду. Громадський транспорту по вул. Академіка Підстригача не курсуватиме.

На цю ж тему: На Львівщині ремонтують дорогу Нижня Луковиця-Горішнє. Ремонтні роботи виконують коштами державного дорожнього фонд;

5. Куди поїхати на вихідні зі Львова. Послухати шум водоспадів. Tvoemisto.tv пропонує освіжитися поблизу водоспадів на Львівщині.

Читайте також: Потяги, що прямують до курортних містечок Львівщини, продовжать курсування. Потяг №223/224 Київ – Ужгород, що зупиняється у Львові, продовжить рейси з 2 по 20 вересня. Причиною є високий попит пасажирів. Крім цього, також призначений додатковий поїзд №239/240 Ужгород – Київ.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!