Суд призначив нового захисника для коригувальника вогню по Яворівському полігону

2724 0
Попередній адвокат розірвав договір.
Фото з судового засідання/Твоє місто

Фото з судового засідання/Твоє місто

Коригувальнику вогню по Яворівському полігону Олександру Косторному призначили нового громадського захисника. Попередній адвокат Ярослав Гандзюлевич розірвав договір про захист. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з судового засідання. 

На судовому засіданні підсудний на питання судді Віктора Романюка, чи ознайомлений він з ситуацією навколо його адвоката, повідомив, що нічого про це не знає. Суддя прийняв рішенння про призначення нового громадського захисника. 

Нагадаємо, що у середу, 9 серпня, у Львові правоохоронці затримали юриста під час одержання хабара. Затриманим виявився відомий львівський адвокат Ярослав Гандзюлевич. 

Ярослав Гандзюлевич відомий як захисник коригувальника ракетних ударів по Яворівському полігону, колишнього КГБіста Олександра Косторного та колишньої очільниці Львівської обласної організації партії «Опозиційна платформа – За життя», соратниці Віктора Медведчука Інни Іваночко. Ці справи перебувають на розгляді у львівських судах.

Також він захищав колишню львівську журналістку Олену Бойко (Віщур), яку судили за посягання на територіальну цілісність України. Наразі невідомо, кому зі своїх підзахисних адвокат обіцяв посприяти у пом’якшенні запобіжного заходу.

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіка, який намагався здати ворогу позиції блокпостів ЗСУ

Нагадаємо, що 13 березня окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Загалом окупанти випустили понад 30 ракет, спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет збили в повітрі. Від обстрілів Яворівського полігону 61 людина загинула і ще 160 були поранені. Детальніше про це читайте тут.

За версією обвинувачення, на початку березня у месенджері Telegram Косторний надіслав двом представникам рф карту Міжнародного центру миротворчості та безпеки (відомий як Яворівський полігон  ред.) з нібито із позначеними місцями для ракетних ударів. Косторний своєї вини не визнає, каже, що надсилав не карту, а відкриту схему риболовно-мисливських угідь для свого друга,  щоб показати, де збирає гриби.

Оскільки чоловік вів листування на початку березня, тобто до внесення змін до статті 111 Кримінального кодексу, то йому інкримінують звичайну державну зраду (ч. 1 ст. 111 ККУ), а не такі дії в умовах воєнного стану. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Володимир Федорович 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!