«Ми продовжили його справу». Як друзі загиблого бійця відкрили у Львові кафе в пам’ять про нього

3286 0
«Медіа-хаб «Твоє місто» запускає проєкт «На першій лінії. Тривала стійкість» – документальні відеоісторії про тих, хто залишається стійким, наближає перемогу і творить майбутнє в кожному куточку України.

«Ми добре розуміємо, що сьогодні, на третьому році повномасштабної російської агресії та нашого всеукраїнського спротиву, важко всім – тим, хто захищає майбутнє України та демократичний світопорядок на полі бою, тим, хто підтримує Збройні Сили як волонтери, ті, хто щодня невтомно працює, щоб наблизити нашу перемогу. Незважаючи на втому та необхідність переходити з режиму «спринту» в режим «марафону», є багато тих, хто продовжує невтомно творити майбутнє України в кожному куточку нашої країни. Цим проєктом документальних відеоісторій ми хочемо розповісти про них і надихнути всіх українців у цей нелегкий час», – зазначає СЕО «медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко. 

Перший випуск цього проєкту – про історію кафе «Республіка саду», ідея якого належить Дмитру Пащуку, львівському ресторатору, пластуну, французькому легіонеру, що загинув під час оборони Херсонщини у березні 2023 року. 

«Ніхто не помер, поки пам'ять про нього живе», – каже Віка Гнівушевська, керівниця кафе, яке відкрилося після загибелі захисника, торік у травні. Друзі продовжили його справу.  

Сьогодні в кафе збирається молодь, пластуни, друзі Дмитра, там також організовують благодійні збори і долучаються до волонтерських ініціатив. 

Повністю переглянути документальну відеоісторію можна тут: 

Відеопроєкт «На першій лінії. Тривала стійкість»  це документальні відеоісторії про військових, волонтерів, організації, активістів, правозахисників та підприємців, які щодня наближають нашу перемогу. Слідкувати за новими випусками можна на YouTube-каналі «Твого міста». 

Проєкт створено за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку(USAID). Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. Погляди автора, що відтворені в цьому проєкті, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку чи уряду Сполучених Штатів Америки. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!