Його останніми словами були «Слава Україні!». У Львові попрощалися з Героєм

2468 0
Похований Ігор Дашко на Марсовому полі.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

У середу, 21 червня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові під час панахиди вшанували пам'ять Героя та провели міську церемонію прощання з Героєм Ігорем Дашком.

Попрощатися з побратимом прийшли представники Адміністрації Державної прикордонної служби України, колеги та персонал Західного регіонального управління, 1-го прикордонного загону та 23-го загону Морської охорони, містяни.

Похований Ігор Дашко на Марсовому полі. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Указом Президента України Ігорю Дашку посмертно присвоїли звання Герой України. Також посмертно офіцеру присвоїли військове звання «полковник», зазначили у Держприкордонслужбі.

Читайте також: Слава Україні! Історія прикордонника, який підірвав себе заради побратимів

 

Зазначимо, що 44-річним офіцер-прикордонник підірвав себе гранатою, щоб прикрити відхід побратимів на запасні позиції та не дати ворогу захопити радіостанцію у Маріуполі.

Нагадаємо, що Ігор Дашко мріяв бути прикордонником, пишався тим, що українець, і до останнього боронив рідну землю від російських окупантів. Сьогодні, у День охоронців кордону України, Tvoemisto.tv розповіло історію одного з Героїв – уродженця Львівщини Ігоря Дашка, який захищав Маріуполь та віддав життя, щоб урятувати побратимів.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!