З нагоди Дня Незалежності українці планують встановити синьо-жовтий прапор на горі Монблан

3114 0
Сходження на найвищу вершину у Західній Європі (4 810 м) має відбутися 24 серпня.

Така акція – це продовження багаторічної традиції команди Freetour зі встановлення синьо-жовтого стягу на День Незалежності України на різних вершинах світу. У 2014 році це була Говерла, потім Монблан, минулого року – Казбек. Цьогоріч команда поставила собі амбітну мету – підкорити одразу дві гори – Гран Парадізо та Монблан. Похід триватиме 10 днів і розпочнеться 17-го серпня зі сходження на найвищу гору Італії Гран Парадізо (4 061 м), потім переїзд у Шамоні, де 21 серпня стартуватиме штурм «білої гори».  

«Такі символічні сходження ми розпочали після Революції Гідності. Філософія наших сходжень – це, перш за все, перемога над собою. Адже, окрім гідів, у групі нема професійних альпіністів. Це все звичайні підприємці, які завдяки тренуванням, системній та наполегливій праці підготувалися до сходження. Також наша мета показати Україну світові не лише як країну, де панує корупція і мляво протікають реформи, а й таку, де прості люди творять свої маленькі перемоги. Наші експедиції – ще одне свідчення того, що якщо людина прагне змін і має мету, то можна здобути бажане. З року в рік ми обираємо новий шлях і нові вершини, багато тренуємося. У 2025 плануємо поборотися за Еверест», – розповів Андрій Рождественський, менеджер експедиції та керівник Центру лідерства УКУ.

Особливість групи, яка цього року планує піднятися на Монблан, у тому, що половина команди – це новачки, для яких це будуть перші високі гори. До того підприємці тренувалися у походах зимовими Карпатами, а також пройшли відповідну підготовку на скелях неподалік Львова.

Читайте також: Львів'янин вперше піднявся на Еверест. Фото

«Інша половина групи – досвідчені мандрівники, які не вперше приєднуються до експедиції з нагоди Дня Незалежності. Захід повністю фінансується учасниками сходжень», – зазначає Андрій Рождественський.

Регулярний біг, здорове харчування, тренувальні походи в Карпати, скелелазіння – так готується до експедиції Уляна Явна. Власниця магазину «Давній народний одяг» ходить в гори з дитинства і вважає, що це можливість випробувати себе, адже ніколи не знаєш до кінця можливості свого організму, та як він відреагує у конкретній ситуації.

«Це справа звички, спочатку ти проходиш свої перші 20 км, потім піднімаєшся на свій перший пагорб, а тоді тобі хочеться спробувати – що ти можеш ще? Однак, перш за все, потрібно дозволити собі піднятися на вершину «в голові», а тоді починати підготовку. Це стосується не лише гір, а й будь-яких цілей, які ми собі ставимо», – підсумовувала дівчина. Минулого року Уляна підкорила Казбек, після Монблану планує зійти на «семитисячник».  

Щороку команда однодумців зростає. 2019 вони планують сходження на семитисячник Абу Алі ібн Сіни, другий за висотою пік Паміру. Під час експедиції на Монблан мандрівники тестуватимуть спорядження від українського туристичного бренду Turbat.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!