З російського полону повернули ще 10 українців. Серед них настоятель храму у Львові

891 0
Звільнення цивільних українців відбулося за посередництва Святого Престолу.

В Україну з російського полону вдалося повернути 10 українців, зокрема, двох отців-редемптористів – Івана Левицького та Богдана Гелету, священників УГКЦ, яких 16 листопада 2022 року взяли у полон у Бердянську. Отець Іван з 2015 по 2019 роки був настоятелем храму священномученика Йосафата у Львові. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

Обидва отці починали своє монаше служіння зі Львівської Провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя УГКЦ. Понад рік і 7 місяців священники пробули у полоні.

Як повідомив президент Зеленський, окрім них, повернулися ще 8 цивільних людей: 

  • Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році.

  • Олена Пех та Валерій Матюшенко – цивільні, які були в полоні ще з 2017-2018 років.

  • Іще пʼятеро цивільних, які були захоплені на території Білорусі та позбавлені свободи: Микола Швець, Наталія Захаренко, Павло Купрієнко, Людмила Гончаренко та Катерина Брюханова.

Нагадаємо, 25 червня в Україну повернулися 90 українців з російського полону, серед них – захисник «Aзoвcтaлi» із Львівщини Валерій Сіверухін. Він був у полоні два роки.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!