З якого віку і як часто треба відвідувати жіночого лікаря

1196 0
Найкраще спочатку звернутися до сімейного лікаря.
фото умовне

фото умовне

Якщо жінку нічого не турбує, в неї немає спадкового анамнезу в першій лінії (мама, бабуся, тітка, сестра) щодо виявлення онкології, профілактично до жіночого лікаря достатньо приходити раз на рік, а з 25 років раз на рік проходити УЗД. Про це під час ток-шоу «Консиліум», яке запустило Tvoemisto.tv, повідомила акушерка-гінекологиня, лікарка УЗД медичного центру «Дельта Мед» Анна Свереда.

За її словами, якщо виникають скарги чи будь-які підозри або ж є обтяжений спадковий онкологічний анамнез – тоді відвідувати лікаря треба з 19-20 років і частіше.

«Найкраще спочатку звернутися до сімейного лікаря, щоб одержати скерування на подальше обстеження чи візит до гінеколога або мамолога. Така діагностика безкоштовна», – каже лікар. 

Щодо самодіагностики, то пальпацію грудей треба робити кожного менструального циклу, в ідеалі на 7-10 день. Як повідомила Анна Свереда, у цей час чутливість молочних залоз найнижча, а структура не така виражена.

Нагадаємо, що «Твоє місто» запустило медичний проєкт «Консиліум». Це майданчик, де збираються професіонали різних галузей медицини, а також реальні люди, які поділяться своїм досвідом. Темою цього випску став рак молочної залози.

Які «червоні прапорці» можуть вказувати на наявність онкології, як часто варто відвідувати мамолога та гінеколога, якими нетрадиційними методами пацієнтки лікують рак, чому це не допомагає та що робити родичам хворої, щоб не нашкодити.  Про це експерти поговорили під час нашого ток-шоу. Його можна переглянути на сторінках Tvoemisto.tv у Facebook та YouTube. Генеральним партнером випуску є Медичний центр "Дельта Мед" (https://delta-med.com.ua/)

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!