За 10 років львівський суд так і не розглянув справу про хабарі у Держкомземі

1146 0
За строками давності справу довелося закрити.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Шевченківський районний суд закрив справу щодо хабарів і зловживання службовим становищем колишнього начальника Управління державного комітету із земельних ресурсів у Львові і його заступника за строками давності, передає «Судовий репортер» з посиланням на постанову 24 грудня. 

Начальника управління Деркомзему звинуватили у тому, що він з червня 2009-го по березень 2010 року отримав хабарі від десяти громадян. Відтак, у загальному він отримав 24 тисячі гривень та 100 доларів. 

Читайте також: Суд наклав арешт на все майно Петра Порошенка

Зазвичай колишньому начальнику передавали суми у розмірі від 100 до 500 грн для швидшого розгляду і погодження документів на землю. 

Крім того, хабарі отримував також заступник керівника, якому із серпня 2009-го по листопад дали хабар у розмірі 3,5 тисячі гривень та 50 доларів. 

Зазначимо, що імовірні хабарницькі дії чиновників кваліфікували за ч.2 ст.368 КК із перспективою покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років, однак одного потерпілого та свідків за 7 років знайти не вдалося. 

У грудні 2021 року обвинувачені попросили суд звільнити їх від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності, тому суд закрив справу. Він також скасував арешт всього майна. 

Зокрема, в ексзаступника начальника управління Держкомзему Львова під арештом були 33 970 доларів США, 2200 Євро, а також золоті злитки масою 70 грам. Також скасували арешт виробів із золота та жовтого металу, а саме підвісок, монет запонок, перснів та ін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!