Два львівські проєкти змагатимуться за міжнародну архітектурну премію

2162 0
На премію претендують 13 українських проєктів
Меморіал Небесної сотні: фото/ЛМР

Меморіал Небесної сотні: фото/ЛМР

На щорічному архітектурному конкурсі на відзнаку світової премії Building of the Year 2023 претендують 13 українських проєктів. Вони представлені у восьми з п’ятнадцяти номінацій. Серед претендів на перемогу є два львівські проєкти – меморіал, що присвячений Героям Небесної Сотні, а також Grand Emily Hotel Lobby.

Джерело: bzh.life

Grand Emily Hotel Lobby

Авторами проєкту виступили архітектори з YOD Group. Проголосувати за нього можна у номінації Hospitality Architecture. Цей готель є частиною нового курорту в місті Винники, що поблизу Львова, під назвою Emily Resort. У центрі композиції величезне дерево, яке проходить через 5 поверхів. Воно поєднане з обшивкою на стінах, металевими елементами дизайну тощо. Проголосувати за проєкт можна за посиланням.


Меморіал Героям Небесної Сотні

Цей меморіал присвячений Героям Небесної Сотні. Він розташований у історичній частині Львова. Авторами виступили Guess Line Architects. Проголосувати за проєкт можна в номінації Religious Architecture. У центрі композиції – площа зі стелами, яка символізує пам’ять про загиблих. Підтримати проєкт своїм голосом можна тут.

Інші проєкти:

«Будинок серед сосен»

Це проєкт від ArchObraz. Він став претендом у 2-х номінаціях: Best Applied Products та Houses. У основі проєкту будинок у передмісті Дніпра, який вписаний у місцевість лісу без втручання у природний ландшафт. Проголосувати можна тут і тут.

«Резиденція у саду скель»

Авторами цього проєкту стали Palamarchuk Architects. У основу проєкту, який представлений у Best Applied Products та Houses, поклали вже існуючий будинок у передмісті Києва, який власник не добудував до кінця. Натомість він зосередився на навколишньому середовищі. Споруду дещо видозмінили за допомогою будівельних матеріалів, а поруч із нею створили витончений міні-парк зі скульптурами.

Підтримати проєкт можна за цим посиланням, а також тут.

«Чорнобиль. Подорож»

Цей проєкт від balbek bureau, який представлений у номінації Cultural Architecture. Це мультимедійна виставка, яку присвятили 35-й річниці аварії на Чорнобильскі АЕС. Мета – сформувати нові погляди на цю трагедію крізь призму VR та інших експонатів. Побачити виставку можна в головному павільйоні НВК Експоцентр України у Києві. Проголосувати за проєкт можна за посиланням.

128 Comfort Town Coffee Shop

Це проєкт від berezen studio, який представлений у номінаціях Hospitality Architecture та Interior Architecture. Cafе 128 CT – перший заклад мережі. Він розташований на лівому березі столиці. Тут фасади з високими вікнами, можна побачити незвичайні рішення щодо матеріалів, а також керамічні бра в інтер’єрі. Проголосувати можна тут і тут.

Deep Bar

Ще один проєкт від YOD Group у номінації Hospitality Architecture та Interior Architecture. Це один із закладів у місті Дніпро. У ньому є кафе та флористичний магазин. Увесь простір заповнений різноманітними інсталяціями. Проголосувати можна тут.

Virgin Izakaya Bar Odesa

Проєкт створили у Yodezeen. Представлений він у номінації Interior Architecture. Це заклад у історичній будівлі в центрі Одеси. Споруда представляє неокласицизм. Всередині можна побачити унікальні елементи декору, які не мають аналогів. Історичні фасади під час зміни внутрішьного простору команда архітекторів зберегла. Проголосувати можна за посиланням.

Wood and Glass Villa

Авторами виступили архітектори з Karlikova Architects. Підтримати їх можна у номінації House. Wood and Glass Villa – заміська вілла в лісі біля пляжу Київського водосховища. Основний функціонал – проведення вечірок. Підтримати проєкт можливо тут.

Kerala House

Проєкт створений зусиллями команди з SHOVK. Представлений у номінації Houses. Це невеличкий будинок, який складається двох поверхів. Усередині є спальні, дитяча кімната, кухня та вітальня. Можна відвідати й невеличку сауну. Поруч на ділянці є зимовий сад. Проголосувати можна тут.

Inventor Landscape

Проєкт від KYB Architects представлений одразу в 2-х номінаціях: Public & Landscape Architecture та Sports Architecture. Дизайн створювали для київської школи. Проголосувати можна тут і тут.

Taiu Ice Cream Shop

Проєкт від Sivak+Partners Studio представлений у номінації Hospitality Architecture. Це заклад, у якому можна замовити морозиво і соки. Ідея закладу проста – інтер’єр тане, як і морозиво. Проголосувати можна за посиланням.

Pizzeria Pomidoros BT

Автором виступили архітектори з Paliychuk Olga Design. Це піцерія в місті Біла Церква Київської області. Це мінімалістичний простір, який намагалися зробити якомога комфортнішим для відвідувачів. У інтер’єрі чимало металевих частин меблів. Проголосувати можна тут.

Загалом проголосувати за проєкти можна до 15 лютого, а вже 23 лютого журі оголосять переможців.

Нагадаємо, що раніше меморіал Героів Небесної Сотні у Львові увійшов також до номінантів престижної архітектурної премії ЄС Mies van der Rohe 2022. Вона відзначає найкращі сучасні архітектурні твори Європи

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!