Україна

Закордонні паспорти громадян України не анульовуватимуть через зміни правил транслітерації

809 0
Близько 34 тисяч громадян України мають закордонні паспорти з різною транслітерацією.
Фото умовне

Фото умовне

Закордонні паспорти громадян України не анульовуватимуть через зміну правил транслітерації. Процес анулювання документів для виїзду за кордон призупинили, а дію інших вже відновили. Про це повідомив член парламентського комітету з питань правової політики, народний депутат України Роман Бабій.

За його словами, така проблема досі залишається, тому її необхідно вирішувати. Наразі близько 34 тисяч громадян України мають закордонні паспорти з різною транслітерацією. 

Читайте також: У ЦНАПах Львова продовжили термін зберігання оформлених паспортів

«Наші європейські партнери незадоволені, бо деякі українці зловживають цим – обходять обмеження на перебування за кордоном та отримання допомоги, використовуючи для цього свої різні паспорти, написання ім'я чи прізвища в яких відрізняється. А на папері чи в електронній базі різне написання – отже, не одна й та ж людина», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, починаючи з 23 травня 2022 року, в Україні можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!