Завтра у Львові відкриють скульптуру композитора Франца Ксавера Моцарта

2915 0
Скульптуру встановлять на площі Маланюка.
Фото: Оксана Линів

Фото: Оксана Линів

Завтра, 26 серпня, у Львові відбудеться урочисте відкриття скульптури видатного композитора Франца Ксавера Моцарта, йдеться на сторінці фестивалю LvivMozArt. Одним із ініціаторів увіковічнити Франца Ксавера Моцарта у Львові є відома диригентка, засновниця і арт-директорка Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів. 

Читайте також: Президент вручив ордени професорці епідеміології зі Львова та диригентці Оксані Линів 

Однак довкола цієї скульптури тривали довгі дискусії і громадяни навіть збирали підписи під петицією, щоб міська рада скасувала рішення про встановлення композиції. 

Коли в мережі почали з'являтися фото незавершеної моделі скульптури, то дехто з людей почав обурюватися, а дехто захоплювався. Створив цю скульптуру австрійський митець Себастьян Швайкерт у передмісті Зальцбурга. Він має власне ательє скульптури і неодноразово побував у Львові. 

Роботу мають встановити у центрі Львова на площі Євгена Маланюка, де до 2016 року стояв радянський пам'ятник письменнику Степанові Тудору. Цей простір міська рада змінила, встановила там скульптуру з граніту, а у квітні цього виконком року ухвалив рішення ще доповнити цей сквер скульптурою Моцарта-молодшого.

Читайте також: Оксана Линів показала творіння скульптури Моцарта, яку встановлять у Львові

Нагадаємо, що цьогоріч 26 липня минуло 230 років від дня народження видатного австрійського композитора, молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта – Франца Ксавера. Той факт, що він прожив на Львівщині більшу частину життя, дивує як пересічних українців, так і іноземних музикантів.  Tvoemisto.tv пропонує познайомитися з цікавими фактами з життя композитора. Детальніше дізнавайтеся за посиланням.

Із програмою LvivMozArt можете ознайомитися тут.

Фото Оксани Линів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!