«Займається знищенням душ, а не пастирством». Литва закликає ЄС запровадити санкції проти Кирила

1704 0
Наразі тривають консультації щодо цього, але остаточної відповіді немає.
Патріарх РПЦ Кирил

Патріарх РПЦ Кирил

Литва закликає Євросоюз запровадити санкції щодо патріарха російської православної церкви Кирила, який підтримує війну в Україні. Про це сказав міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, передає Європейська правда. 

«Так. Є така пропозиція, але поки що тільки тривають консультації для досягнення консенсусу, тому немає остаточної відповіді, чи буде це запроваджено», – сказав міністр і додав, що вважає, патріарх Кирило займається не пастирством, а знищенням душ, підтримуючи «війну й усі ті жахи, які відбуваються в Україні».

Читайте також: Папа Римський скасував зустріч із Кирилом

Зазначимо, що Литовська православна церква – одна з 9 традиційних релігійних громад Литви. Вона під керівництвом Московського патріархату. Ландсбергіс сказав, що влада Литви бере участь у консультаціях про відокремлення Литовської православної церкви від Московської єпархії, але наголосив, що це питання самовизначення громади.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск оголосив, що червнева зустріч з російським православним патріархом Кирилом призупинена. Напередодні, за чотири дні до російського вторгнення в Україну російські ЗМІ поширили інформацію про те, що російське посольство у Ватикані готується проводити зустріч папи Франциска та патріарха Кирила, яка мала пройти у червні-липні


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!