Зеленський заявив, що бажаного результату перемовин поки немає і знову закликав закрити небо

2811 0
Президент зазначив, що держава, яка вчиняє воєнні злочини проти цивільних людей, не може бути членом Радбезу ООН.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 28 лютого поінформував про те, як відбувся перший раунд переговорів між Україною та Росією. 

«Ці переговори відбувалися на тлі бомбардування та обстрілів нашої території, наших міст. Було видно синхронізацію обстрілів із переговорним процесом. Справедливі переговори можуть бути тоді, коли одна сторона не б'є по іншій стороні реактивною артилерією саме в момент переговорів. Поки в нас немає такого результату, який ми хотіли б отримати. Росія заявила свої позиції», – сказав він. 

Крім того, президент заявляє про необхідність розглядати повне закриття неба для російських ракет, літаків, гвинтокрилів. За п’ять днів вторгнення по Україні завдали вже 56 ракетних ударів. Було випущено 113 крилатих ракет. 

«Ось така вона «братська дружба». І світ знає, що потрібно робити. Говорив сьогодні про це з партнерами», – зазначив він. 

Також за словами президента, держава, яка «вчиняє воєнні злочини проти цивільних людей», не може бути членом Радбезу ООН.

Зазначимо, що 28 лютого вранці українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації. Сторони повернулися до своїх столиць, аби провести консультації «для того, щоб ці рішення отримали якісь можливості імплементації в логістичні рішення». Найближчим часом може відбутися другий раунд переговорів, на яких, як пояснює він, ці теми матимуть конкретну практику розвитку.

Читайте також: «Братан був сьогодні». Через обстріли з «градів» у Харкові вже зруйновано 87 житлових будинків 

Такрж нагадаємо, що 28 лютого через денні обстріли з російських градів у Харкові 87 житлових будинків зазнали руйнувань. Такі дані були станом на 19.00 год. Проте агресор продовжував гатити по житлових кварталах. У результаті цього десятки людей загинули, а ще сотні – поранені.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!