Зеленський закликав західні компанії піти з російського ринку

1383 0
Приміром, Nestle і Ашан залишилися працювати на ринку агресора, попри воєнні злочини Росії.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що нині обговорюють наступний пакет санкцій проти Росії. За його словами, – достатньо вагомий, щоб вони відчули, що кожна ракета проти нашої держави, кожна бомба, кожен постріл мають свою ціну.

«Для російського бюджету, для російських компаній, для російських амбіцій та для конкретних людей, які уособлюють російську владу. І поки не буде миру для України, санкції проти Росії повинні стабільно зростати», – каже він у своєму зверненні.

Глава держави також подякував усім громадським ініціативам із різних країн світу, які пропонують обмеження для Росії не тільки на рівні держав, а й на рівні суспільств. Зокрема, шведській профспілці портових працівників, яка обіцяє не обслуговувати всі судна, повʼязані з Росією.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

«Це хороший приклад, який мають наслідувати всі громадські структури, усі профспілки та бізнес-асоціації. Якщо не зупинити Росію зараз, якщо не покарати Росію зараз, то інші агресори у світі почнуть інші війни. У різних регіонах світу. На різних континентах. Всюди, де якась держава мріє підкорити сусідів. Діяти треба зараз, щоб усі інші потенційні агресори бачили, що війна – це тільки збитки й жодної вигоди», – додає президент.

За його словами, потрібно, щоб усі європейці заблокували порти для усіх російських суден. Також треба, щоб усі західні компанії пішли з російського ринку й «не прикривали дешевим піаром свою жагу до прибутків попри кров, попри воєнні злочини, як це роблять, наприклад, Nestle чи Ашан».

Нагадаємо, що 17 тисяч ‒ саме така кількість активних українських компаній, серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів яких є хоча б один громадянин або резидент Російської федерації чи Білорусі. Українських компаній, що мають зв'язки з Росією ‒  близько 13 800, з Білоруссю ‒ 3 300. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!