На Олімпіаді трапився скандал через російського фігуриста

2278 0
На Олімпійських іграх у Пекіні трапився скандал. Через одного з російських фігуристів довелося перенести церемонію нагородження.
Фото: Юрій Турянський

Фото: Юрій Турянський

На ХХІV зимових Олімпійських іграх у Пекіні трапився справжній скандал. Учора, 8 лютого, перенесли церемонію нагородження у змаганнях із фігурного катання. Причина такого рішення – провалений допінг-тест одного з російських фігуристів, повідомляє Inside The Games.

У командному турнірі з фігурного катання перемогла збірна олімпійського комітету Росії, срібло вибороли США, а бронзу – Японія. ОКР у командних змаганнях представляли Каміла Валієва, Марк Кондратюк, спортивний дует Анастасія Мішина – Олександр Галлямов та танцювальний тандем Вікторія Сініцина – Микита Кацалапов. Хто з них провалив допінг-тест – поки що невідомо. Натомість Міжнародний олімпійський комітет спільно з Міжнародним союзом ковзанярів (ISU) підтвердили, що церемонію нагородження перенесли через юридичні проблеми. Наразі тривають перемовини й консультації, щоб ухвалити остаточне рішення.

Варто нагадати, що Росію відсторонили від участі в Олімпійських іграх через систематичне порушення антидопінгових правил. На цьогорічній Олімпіаді, як і на літніх ОІ-2020 в Токіо, росіянам заборонено використовувати національну символіку, гімн і прапор. Назву країни замінили на абревіатуру збірна ОКР, тобто збірна олімпійського комітету

Росії. Це вже не перший скандал за участі Росії на цьогорічній зимовій Олімпіаді в Пекіні. Нещодавно російська фігуристка на нецензурно відреагувала на запитання від англомовної кореспондентки, не розуміючи його.

Як виступила сьогодні Україна?

Сьогоднішній олімпійський день подарував нам небагато виступів українських спортсменів. Якщо вчора «синьо-жовті» змагались у 6-ти дисцилінах, то сьогодні лише в 3-х. У Пекіні відбувались змагання з лижного двоборства. Українець Дмитро Мазурчук став 36-м у змаганнях у цій дисципліні за підсумками двох етапів – стрибків зі звичайного трампліну.
Український спортсмен зміг обійти двох представників ОКР.
 
Відбулись змагання і з жіночого слалому, де Україну на Олімпіаді в Пекіні представляла лише одна спортсменка – Анастасія Шепіленко. Раніше в гіганті вона стала 39-ю. Проте в слаломі повторити такий успіх Шепіленко не змогла. Українська спортсменка зійшла з дистанції на першій спробі і в другому заїзді стартувати не буде. Увага українських уболівальників сьогодні знову була прикута до санного спорту. У цій дисципліні сьогодні розігрували комплект олімпійських нагород у змаганнях двійок серед чоловіків. Нашу країну представляли молоді дебютанти Олімпійських ігор – львів’яни Ігор Стахів та Андрій Лисецький. За підсумками двох заїздів наші співвітчизники показали 15-й час - 2:00.063, значно покращивши результат своїх колег починаючи з Ігор-2010.

Розклад на завтра, 10 лютого: 

10 лютого (8 комплектів медалей)​.
03.30 – Фігурне катання. Чоловіки, одиночні катання (Україна)
04.24 – Сноуборд. Жінки хаф-пайп.
08.15 – Гірськолижний спорт. Чоловіки, комбінація (Україна)
09.00 – Лижні гонки. Жінки 10 км, класичний стиль (Україна)
09.20 – Сноуборд. Чоловіки, крос.
13.00 – Фристайл. Змішана команда, повітряна акробатика.
14.00 – Ковзанярський спорт. Жінки, 5000 метрів.
15.30 – Санний спорт. Командна естафета (Україна)
 
Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!