У 13-ий день Олімпіади в Пекіні Україна здобула першу медаль

1475 0
Сьогодні, 16-го лютого, Україна виборола першу медаль на ХХІV зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні. Прогнозовано нагороду здобув український спортсмен Олександр Абраменко.

Фристайл

Україна нарешті здобула першу медаль на зимових ХХIV Олімпійських іграх-2022 в Пекіні. Виборов нагороду український спортсмен Олександр Абраменко, який здобув «срібло» в лижній акробатиці. У суперфінал українець вийшов з п’ятим результатом із шести спортсменів. Там у нього вийшов не ідеальний стрибок, але більшість суперників допустили грубші помилки. Таким чином, Абраменко став срібним призером Ігор-2022.

Відзначу, що для українця це друга медаль Олімпійських ігор. Абраменко став олімпійським чемпіоном у Пхьончхані-2018. І на сьогодні Олександр – єдиний український спортсмен, який вигравав медалі для України на двох зимових Олімпіадах.

Гірськолижний спорт

У Національному гірськолижному центрі у Янцині розігрували комплект нагород у слаломі. Українець Іван Ковбаснюк на цьогорічній зимовій Олімпіаді бере участь вже в 4-ій дисципліні!

На ОІ-2022 в Пекіні спортсменові із Закарпаття вдалося покращити й власні результати, і результати виступів гірськолижників «синьо-жовтих» протягом останніх кількох Олімпіад. Таким чином, у підсумковому протоколі комбінації Ковбаснюк був 14-м, 32-гу сходинку посів у супергіганті та 33-тє у швидкісному спуску. Єдиною дисципліною, яка не підкорилася спортсменові, на жаль, став слалом, де він не зумів фінішувати у першій спробі, вибувши з боротьби.

Біатлон

Чудовий результат показали представники України і в біатлоні. Сьогодні розіграли медалі біатлоністки в жіночій естафеті. Приємно, що «синьо-жовті» у складі Юлії Джими, Ірини Петренко, Анастасії Меркушиної та Олени Білосюк посіла високе 7-ме місце. Варто нагадати, що вчора в чоловічій естафеті наші співвітчизники фінішували 9-ми.

Лижні гонки

Відбулися чергові змагання в лижних перегонах. Сьогодні розіграли комплект медалей у командному спринті класичним стилем серед жінок та чоловіків. У жіночому півфіналі, представляючи Україну, взяли участь Юлія Кроль і Марина Анцибор, а у півфіналі серед чоловіків – Олексій Красовський і Руслан Перехода.

За підсумками кваліфікації обидві наші команди фінішували 9-ми, тоді як до фіналу проходили чотири країни-учасниці з кращим результатом своїх півфінальних забігів, а також дві добирали за найшвидшим часом. Урешті-решт наша чоловіча команда посіла 17-те місце, жінки завершили змагання 19-ми.

Шорт-трек

Розіграли комплект олімпійських нагород на дистанції 1500 м серед жінок у шорт-треку. У чвертьфіналі змагалась українка Уляна Дуброва. Щоби пройти до наступного кола, українській спортсменці потрібно було фінішувати в першій трійці у власному забігу або ж опинитися серед 3-х учасниць, які показали четвертий результат з найшвидшим часом.

Попри, те що Уляна зуміла покращити власний особистий результат на 4 секунди, їй, на жаль, не вдалося пройти далі.

Розклад на завтра:

17 лютого (6 комплектів медалей)

04.30 – Гірськолижний спорт. Жінки, комбінація

06.10 – Хокей на льоду. Жінк

08.00 – Фристайл. Жінки, скі-крос

10.00 – Лижне двоборство. Чоловіки, командна першість, трамплін+естафета 4×5 км

10.30 – Ковзанярський спорт. Жінки, 1000 метрів

12.00 – Фігурне катання. Жінки одиночне катання

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!