5 продуктів, які допоможуть лишатися молодими і бадьорими

3542 0
Ні для кого не секрет, що корисне харчування позитивно впливає на зовнішній вигляд. За допомогою збалансованого раціону можна не тільки привести в порядок фігуру і самопочуття, але й уповільнити процеси старіння. Пропонуємо вам підбірку продуктів, які обов’язково мають бути присутніми у вашому сніданку, обіді і вечері для того, аби дарувати бадьорість та підтримувати організм молодим.
фото: senfil.net, poradumo.pp.ua, korysniporady.com.ua, www.newskraine.com.ua, recepti.gotvach.bg

фото: senfil.net, poradumo.pp.ua, korysniporady.com.ua, www.newskraine.com.ua, recepti.gotvach.bg

Горіхи
Горіхи містять безліч антиоксидантів, а також різні вітаміни групи В, мінеральні речовини, такі як: цинк, залізо, калій, магній, мідь, селен. Завдяки цьому горіхи мають властивість покращувати обмінні процеси в організмі, підвищують захисну функцію, виводять з організму зайву воду. І, звичайно ж, покращують стан шкіри. Слід виділити волоські горіхи, кеш’ю і мигдаль. Однак не слід забувати і про те, що горіхи є дуже калорійним продуктом.

Імбир
Імбир покращує мікроциркуляцію крові. Саме завдяки цій властивості поліпшується колір шкіри. Окрім того, імбир позитивно впливає на суглоби і при регулярному його вживанні суглобові болі вас не турбуватимуть.

Помідори
Пігменти, які містять помідори, мають антиоксидантні властивості. Для того, щоб протягом багатьох років зберігати молодість і здоров’я, досить з’їдати всього один помідор в день.

Зелений чай
Про те, що в зеленому чаї міститься безліч антиоксидантів, – знають усі. У тих, хто звик випивати щодня не менше 5 чашок зеленого чаю, ризик виникнення вікових хвороб знижений на третину (у порівнянні з тими, хто п’є максимум одну порцію напою в день).

Зелені овочі
Велику користь організму принесуть зелені овочі: кабачки, цвітна і брюссельська капуста, спаржа, шпинат, броколі, листя салату. При регулярному вживанні ці овочі покращують роботу серцево-судинної системи, надають організму додатковий захист, нормалізують артеріальний тиск. Вони очищають організм від продуктів розпаду і містять такі корисні мікроелементи, як магній, кальцій, цинк, котрі чудово підвищують настрій.

Джерело: Корисні поради

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!