7 аргументів від поляків, чому Львів – «місто для людей»

4734 0
Польські активісти громадської ініціативи Rok Jana Gehla у Любліні (Польща) побували у Львові та склали перелік ініціатив, втілених у громадському просторі, які полегшують життя людей або яких немає в Любліні.
Фото: Марцін Скжипек

Фото: Марцін Скжипек

Про це вони пишуть на сайті ініціативи. Активісти діляться своїми враженням від прогулянки Львовом: «На фото – цікавинки та рішення, яких переважно бракує в Любліні. Як бачимо, Львів є більш зручним містом «для людей».

Ось основні позитивні рішення, які, на думку поляків, втілені у Львові:

1. У Львові багато вуличних лавок. Зокрема, у парку на Валах, на проспекті Свободи, на вул. Галицькій тощо. Вони, на думку активістів, сприяють спілкуванню та контактами між людьми.

2. Полегшення навігації по місту за допомогою транслітерації.

3. Міні-трампліни в парку (парк Франка).

4. Роздільна велосмуга між двома смугами руху автотранспорту (вул. Січових стрільців).

5. Квіткові клумби, що запобігають неналежному паркуванню і заодно прикрашають площу Катедральну.

6. Стилізовані кіоски, що пасують до міста (площа Галицька).

7. Велопаркінги, які водночас обмежують неналежне паркування (площа Галицька).

Зазначимо, аналіз польськими активістами громадського простору стосується тільки центральної частини Львова. У спальних районах багато з цих питань не є вирішеними.

Фото: Марцін Скжипек


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!