Київ

У Києві на восьми вулицях з'являться велодоріжки. Перелік

722 0
Загальна протяжність велодоріжок станом на 2023 рік близько 220 км.

У 2023 році на 8 вулицях Києва облаштують велодоріжки. Про це повідомила заступниця начальника управління транспорту та міської мобільності Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дар’я Данилюк в інтерв'ю «Вечірньому Києву».

Нові велодоріжки облаштують за наступними адресами:

 – вулиця Арсенальна;

 – вулиця Тампере;

 – вулиця Вифлеємська;

 – вулиця Вінстона Черчилля;

 – вулиця Івана Гонти;

 – вулиця Катерина Білокур;

 – вулиця Миколи Кибальчича;

 – вулиця Івана Микитенка (від вулиці Остафія Дашкевича до вулиці Братиславської).

Представники «Київавтодору» мають реалізувати схеми дорожнього руху з урахуванням транспортної інфраструктури на цих вулицях: оновити розмітку та встановити відповідні дорожні знаки. Загалом у 2023 році облаштують близько 14 км веломережі та ще 30 км встановлять після капітальних та середніх ремонтів.

Також у столиці продовжують впроваджувати окремі смуги руху для громадського транспорту, якими мають право рухатися й велосипедисти. Наприклад, нещодавно таку смугу облаштували на вулиці Щусєва в Шевченківському районі.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv опублікувало найголовніші тези «Київського форуму сталої мобільності – 2023» у двох частинах. У першій йдеться про проєкти безбар’єрності та розвитку велоінфраструктури. У другій – про громадський транспорт і великі дорожні проєкти в Києві

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!