7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2097 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 14 по 20 січня.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

CityLife

Однією із найбільш резонансних персон цього тижня став львівський школяр, якого залишили самого на кордоні. Ну і, звичайно, Павло Дубневич, син Богдана Дубневича, якому повернули права і скасували штраф за нетверезе водіння.

Ще з Росії депортували колишню львівську журналістку. В Україні її затримала СБУ.

Вперше цього року у Львові померла жінка від ускладнень кору. До речі, у лютому у Львові відкриють тимчасові пункти вакцинації від цієї хвороби.

За знущання над котом двом львівським підліткам загрожує до трьох років ув’язнення. Тим часом ЛКП «Лев» знову відловлюють безпритульних собак.

Неподалік Львова горів олійний завод. Ніхто не постраждав.  

Транспорт

МАУ змінила правила безкоштовного перевезення, а виконком Львова змінив схеми руху 7 автобусів. У львівському аеропорту скасували рейс до Ольштина і тимчасово до Бидгоща.

Ми з’ясували, які вулиці Львова ремонтуватимуть цього року. На Львівщині встановлять 226 світлофорів. Тут можна поглянути де. В місті реорганізували рух на вулиці Мулярській, а податківці попереджають про шахраїв, які пропонують розмитнити «євробляхи».

Квитки на потяги Укрзалізниці знову можна повернути онлайн. Також люди з інвалідністю тепер можуть купити квиток на потяг через інтернет. Втім, в потягах подорожчали постіль і напої.

Будівництво, ремонти та реставрації

Природній газон на «Арені Львів» замінять штучним, а точніше комбінованим.

У Львові заборонили клаптикове утеплення в історичному ареалі. Ми дізналися, чому досі не демонтували стелу Монументу Слави.

Міська рада не дозволить будувати ТРЦ на місці львівського СІЗО на Городоцькій. Львівським стадіоном «Торпедо» заплатили за кредит, в ЛМР тепер думають, як його викупити. Також у 2019-му зміниться парк «Знесіння».  

Бізнес

Частина українців з березня отримуватиме субсидію готівкою.

Не знаєте, що змінилося у сплаті податків для приватних підприємців? Читайте тут.

Соціальні проекти, цікавинки

Tvoemisto.tv розповіло, де у Карпатах можна знайти притулок. Також стало відомо, де на Львівщині не можна літати дронами.

Тим часом, комунальники міста збирають на переробку живі ялинки.

Спецпроекти «Твого міста»

Також розповіли, куди можна полетіти зі Львова. За посиланням можна знайти розклад та вартість усіх авіарейсів.

Скоро президентські вибори. Це значить, що у Андрія Івановича знову відпустка. Тому ми дослідили, хто ж дбає про Львів замість Андрія Садового.

Точка зору: колонки

Роксолана Богуцька розповіла Tvoemisto.tv про моду, автентику та львів’янок.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!