7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2341 0
Пропонуємо разом згадати, як у Львові минув тиждень із 9 до 15 вересня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Цього тижня до Львова приїжджав Глава ПЦУ Митрополит Епіфаній. А екскерівниця департаменту освіти ЛОДА Любомира Мандзій переїжджає до Києва, де працюватиме заступницею міністра освіти.

Поліція Львівщини презентувала проєкт Центру швидкого реагування на злочини та події, що мають реалізувати до кінця 2021 року. Натомість арт-центр Павла Гудімова «Я-галерея» у Львові відкрили вже цього тижня.

Також у Львові відбувся масштабний забіг «Львівська десятка», що вже стає традиційним.

А забудовнику, що зруйнував мозаїку на магазині «Океан», після сплати штрафів відновили містобудівні умови та обмеження.

На Сихові відкрили дитячий інклюзивний майданчик.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові вже утретє оголосили тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові. І показали, які проєкти перемогли у конкурсі на будівництво нового храму ПЦУ в центрі міста.

У Львові закрили на ремонт низку вулиць – Головацького, Єфремова,  Щирецьку. А на Сахарова нанесли розмітку для велосмуг.

У місті почали ремонт Личаківського парку. Тим часом на Львівщині ремонтують дорогу до заповідника Тустань.

Транспорт

Зі Львова до Мукачева щонеділі курсуватиме швидкісний потяг. Авіаперевізник SkyUp відкрив продаж квитків на рейси зі Львова в ОАЕ. А Ryanair та Wizzair оголосили про запуск рейсів Львів – Будапешт.

Освіта, здоров’я та бізнес

У межах проєкту «Наші реформи» ми розповідали, на які виклики приїжджає «швидка» та куди ще можна звернутись по допомогу.

Тим часом два львівських університети увійшли у світовий рейтинг найкращих вишів.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Розповідаємо про те, як за станом повітря у Львові можна стежити онлайн. Львів'ян просять допомогти Домівці врятованих тварин підготуватись до зими.

Точка зору: колонки

Голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян ділиться роздумами (і фактами) про те, чому на вулицях Львова обов'язково мають бути дерева.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Цього тижня ми показали, як працює Львівський фізмат-ліцей – найкраща школа міста за результатами ЗНО упродовж кількох років.

А ще поговорили з ексміністром інфраструктури Володимиром Омеляном, про платну дорогу Львів – Краківець, інтернет в потягах Укрзалізниці та дешеві авіарейси.

А в межах нашого проєкту «Час жінок» поспілкувались із СЕО Львівської бізнес-школи УКУ Яриною Бойчук.

Також розповіли, чому на одні з вихідних варто зїздити у Сколе.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!