9 урбаністичних новин осені у Львові

15777 4
Львів розвивається своїми темпами та зі своїми нюансами. Попори складний рік, у місті з’являються транспортні новинки та розвивається інфраструктура.

Пропонуємо вам 9 урбаністичних новинок осені у Львові, які зібрало видання AfishaLviv.net.

Трамвай на Сихів

Лише кілька днів тому місто нарешті дійшло згоди з продавцями ринку «Санта Барбара» – на території їхнього місця праці таки буде кінцева зупинка сихівського трамваю. Базар перенесуть на вулицю Скрипника. Кінцевій зупинці на проспекті Червоної Калини – бути!

Нагадаємо, фінансування проекту «Трамвай на Сихів» здійснюється за гроші ЄБРР – €6 млн, грант німецького уряду – €5 млн і €6,2 млн з міського бюджету. Перший трамвай між Сиховом та вулицею Стуса має поїхати до кінця 2015 року, ці точки має сполучати трамвай львівського виробництва Електрон. Стежити за процесом будівництва колії можна тут.

Тролейбус «Електрон»

Фото tvoemisto.tv

Наприкінці жовтня маршрутом №2 поїхав перший тролейбус від львівського «Електрону» – Т19101, він виготовлений спільним українсько-німецьким підприємством. Довжина тролейбуса – 12 метрів, може розганятися до 70 км на годину. Тролейбус повністю низькопідлоговий і може вмістити 106 осіб, з них сидячих – 34 місця. Також незабаром коліями Львова поїде вже тругий трамвай «Електрон», наразі він проходить випробування.

Велозарядка для мобільного

Фото ініціаторів проекту

На площі Коліївщини тепер є велосипедна зарядка для гаджетів. Велогенератор встановлено УМКА в рамках проекту Майстерня клімату за підтримки 350.org. Енергію для зарядки виробляє динамомашина, яка кріпиться на колесі. За 3 хвилини крутіння педалей батарею стандартного смартфона можна підзарядити на 10 відсотків. На зиму велогенератор заберуть з площі і знову встановлять навесні.

Освітлений перехід на Чорновола

Фото Ореста Олеськіва

Завдяки ініціативній групі «Дайте пройти», зокрема автору ідеї Мирославу Голяку, на початку жовтня навпроти клубу «Міленіум» встановлено систему контрастного освітлення пішохідного переходу. Третину необхідних на проект коштів зібрали учасники ініціативи Дайте пройти, решту робіт профінансовано товариством GIZ та приватним інвестором Трафік-Менеджмент.

Польське графіті

Ще одна річ прикрасила проспект Чорновола. На будинку №29 польський художник Бартек Свьонтецький (Bartek Świątecki (Pener) намлював мурал у вигляді абстракції із геометричних фігур весняно-літніх кольорів. Роботи Бартека можна побачити на будинках Польщі, Франції та Словаччини, а стиль художника характеризують як суміш абстракції і традиційного графіті.

Занижені бордюри

Фото: maps.google

Вересень цієї осені відзначився тим, що більшість популярних пішохідних переходів переобладнали - тепер вони мають занижені пороги. Варто відзначити цю подію через справді корисну ініціативу львівської влади, проте якість такого пониження бордюрів у багатьох локаціях залишає бажати кращого.

«Комунальне» озеленення Городоцької

Львівські комунальники вирішили допомогти ініціативі «Озеленення Городької» і висадили кулясті клени біля церкви Анни. Нагадаємо, перший етап ініціативи озеленення однієї з головних вулиць Львова втілився ще у липні – тоді на центральній частині вулиці посадили сакури. Куратором озеленення є блогер та урбаніст Олександр Шутюк.

Опора для велосипедистів

Фото зі сторінки Європейського тижня мобільності

До Європейського тижня мобільності 2014 з'явилася ось така опора для велосипедистів на перехресті. Вона допомагає велосипедистам дочекатися зеленого сигналу світлофора не злізаючи з велосипеда. До кінця року протяжність велодоріжок Львова має становити 40 км. До 2020 року заплановано створити 268 км велосмуг.

Виділена смуга для громадського транспорту

На проспекті свободи у Львові облаштовують виділену смугу для руху громадського транспорту.

Фото Ореста Олеськіва


Читайте також:
29 Жовтня, 2014 09:20
Tvoemisto.tv Ляна, зверніть увагу на посилання на джерело інформації одразу в першому абзаці після ліду
29 Жовтня, 2014 05:52
Серж А багато чого ще забули:
На всіх зупинках з'явилась дорожня розмітка жовтого кольору.
13 тролейбус скоро поїде по проспекту Свободи, будується лінія.
29 Жовтня, 2014 04:04
Ляна вам не здається, шо ця стаття вкрадена?
28 Жовтня, 2014 23:12
alex "коліями Львова поїде вже тругий трамвай «Електрон»", певно мало б бути "другий"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!