Активакцинальний рух у регіонах України координували з Росії

3207 0
Лідеру так званих «антивакцинаторів» та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомили про підозру за ст. 109 КК України.
Фото Yan Dobronosov

Фото Yan Dobronosov

Служба безпеки України сьогодні, 16 листопада, блокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Під антивакцинальними гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. Зокрема, сьогодні у квартирі головного противника Сovid-вакцинації Остапа Стахіва управління СБУ у Львівській області провело обшуки та намагалося вручити підозру.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори. В результаті синхронних спецоперацій СБУ одразу в декількох регіонах України, діяльність антиукраїнського угруповання припинили.

Читайте також: Буде кінець світу, ми знаємо, як врятуватися. Хто і навіщо заперечує пандемію коронавірусу

Лідеру так званих «антивакцинаторів» та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомили про підозру за ст. 109 Кримінального Кодексу України. Як додають в УП, правоохоронці не називають імен підозрюваних, але йдеться про Остапа Стахіва та Михайла Милостивого.

«У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, в тому числі переписки, в ході яких зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із «власною міліцією» та «економікою», – йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків вилучили докази, які вказують на можливе фінансування їх діяльності представниками РФ. Нині тривають слідчі дії. 

Нагадаємо, що сьогодні тривали обшуки на вул. Івана Франка, 60 у квартирі головного противника вакцинації Остапа Стахіва. Зареєстровані провадження за статтями 109 та 113 ККУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!