Аптечка мандрівника: що взяти зі собою у подорож?

15841 0
Плануючи свою відпустку потрібно пам’ятати, що зміна клімату, звичного ритму життя, раціону харчування під час поїздок і подорожей – це свого роду стрес, навантаження для організму. Тому, щоб не зіпсувати cобі відпочинок, потрібно завчасно підготуватися - сформувати аптечку в дорогу.
фото: mandrivnik.blox.ua, barautopark.by, vkurse.ua

фото: mandrivnik.blox.ua, barautopark.by, vkurse.ua

Вміст вашої аптечки залежить від стану здоров’я і віку відпочиваючого. Також основним критерієм підбору медикаментів є місце відпочинку або подорожі. Але є і загальні рекомендації з оформлення аптечки.

1. Комплектуючи аптечку , не варто нехтувати упаковкою ліків , а також інструкцією , яка до них додається. У ряді країн медикаменти можуть мати іншу назву. А наявність інструкції з переліком діючих речовин допоможе фармацевту підібрати Вам аналогічний препарат.

2. Якщо Вас або Ваших дітей закачує у транспорті , запасіться ліками від заколисування («Сиель», «Авіа-море», «Драміна»).

3. Не забудьте взяти протиалергічні засоби, навіть якщо ніхто у Вашій родині не страждає алергією («Семпрекс», «Еріус», «Пипольфен»).

4. Ферментні препарати , що поліпшують травлення , особливо корисні , якщо Ви вирушаєте за рубіж і Вам незнайома місцева кухня («Мезим форте», «Фестал», «Панзинорм форте», «Панкреатин»). Засіб від харчового отруєння - необхідна частина аптечки мандрівника («Інтетрікс, «Ентеросгель», «Лінекс», «Лінекс-Біо», «Еспумізан»).

5. Існує захворювання , яке називається діарея мандрівників . Для лікування цього захворювання розроблені рекомендації ВООЗ. У людини , що збирається відвідати країни з високим ризиком виникнення діареї мандрівників , повинен перебувати з собою запас медикаментів для усунення перших проявів хвороб.  З цією метою бажано взяти в дорогу : ріфаксімін, ципрофлоксацин ( Ципролет ), азитроміцин ( Азитрал , Сумамед ), лоперамид ( Імодіум , Лопедіум ). Необхідно також мати на дорозі порошки для приготування глюкозо- сольових розчинів ( наприклад , Регідрон ) . Лікарські препарати можна брати з собою з урахуванням регіональних особливостей розповсюдження мікроорганізмів, що викликають діарею мандрівників . Так , ріфаксімін слід мати при собі людям , котрі збираються , наприклад , до Мексики . Тим , хто збирається відвідати Таїланд , необхідно взяти в поїздку азитроміцин.

6. Ніхто не застрахований від застуди. Візьміть з собою ліки знижують температуру і борються з нежиттю  («ТераФлю», «Колдрекс», «Аспірин», «Фарингосепт», «Фалиминт», «Доктор МОМ», «Лізобакт»). Що робити , якщо є ризик заразитися грипом? Насамперед можна надіти в місцях скупчення людей (наприклад , в аеропортах ) одноразові маски. Існують перевірені , надійні засоби від усіх видів грипу - правда і коштують ці ліки чимало. Таміфлю і Реленза (інгібітори нейрамінідази ) здатні боротися з усіма значущими вірусами грипу , серед яких такі віруси як - «свинячий » і « пташиний » грип , H5N1 , H5 , Н7 і Н9. Можна взяти з собою і ліки дешевше, але і їх ефективність істотно нижче при важкому перебігу грипу («Арбідол», «Ремантадин»).

7. Якщо Ви схильні до бронхіту , часто бувають ангіни - тоді бажано з собою мати який-небудь перевірений антибіотик широкого спектру дії. Візьміть з собою надійний антибіотик, в кількості достатній на один повноцінний курс лікування («Сумамед», «Флемоксин солютаб»). У ряді випадків антибіотики можна замінити на сульфаніламіди широкого спектру дії («Бісептол», «Бактрим»).

8. Для надання першої допомоги не лише у подорожі, а і в домашній аптечці, завжди мають бути йод , йоду розчин спиртовий фломастер , зеленка, лейкопластир, бинт марлевий , бинт еластичний , ватяні диски, перекис водню, вологі антисептичні серветки, марганцівка. Бажано мати при собі знеболюючі засоби («Нурофен»,  «Но- шпа», «Кетонал», «Еффеалган»), антимоскітні кошти («Москитол», «Гардекс»), мазі і креми широкого спектру дії («Еплан», «Биструмгель», «Фенистил», «Рятувальник»).

За інформацією: podorozhi.com, ds.lviv.ua.

Підготувала Вікторія Петрик

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!