Бруківка, плитка, асфальт. Чим замостять вулицю Бандери під час реконструкції

3863 0
У 2019 році мають розробити робочий проект реконструкції вулиці.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Проїжджу частину на вулиці Бандери не асфальтуватимуть. Минулого тижня під час засідання виконавчого комітету ЛМР затвердили ескізний проект реконструкції вулиці, а її замовником призначили ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

За словами керівника КУ «Інститут міста» Олександра Кобзарєва, раніше на частині, де мали їхати авто, планували прокласти асфальт, утім у затвердженому варіанті на проїжджій частині залишили бруківку.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, таким чином місто пішло на компроміс із мешканцями.

«Із точки зору здорового глузду та рекомендацій німецьких фахівців міські магістральні вулиці часто проектуються асфальтованими, аби зменшити рівень шуму. Але ми побачили, що є певний супротив – мешканці наполягали, щоб там була саме бруківка», – сказав Андрій Білий.

Читайте також: Коли і як реконструюють вулицю Шевченка у Львові

Тож тепер бруківка буде між трамвайними коліями, а від колії до краю проїжджої частини буде гладка плитка, що зменшуватиме шум від автомобілів.

ГО «Зручне місто» опублікувало на своїй сторінці у Facebook план покриттів вулиці, за яким бруківку залишать у кишенях для паркування та біля колій. Асфальтованими залишать велосмуги по 185 см, які передбачені вздовж усієї вулиці. На хідниках прокладуть гладку тротуарну плитку.

Читайте також: Вулиця Бандери: серед недоліків бруківки – шум, вібрація, обмежений рівень безпеки

Нагадаємо, весь проект фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його вартість становить приблизно 80 тисяч євро. Проект обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань.

Ремонт вулиці Бандери, за словами міського голови Львова Андрія Садового, мали розпочати 2018 року, однак на громадських слуханнях мешканці виступили проти такої реконструкції й вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. 

Тож за проектом, вулиця міститиме дві смуги для руху і автотранспорту, і трамваїв, однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. Вздовж вулиці розташують велосмуги та кишені для паркування. У Бюджеті розвитку на 2019 рік заклали кошти на створення робочого проекту реконструкції вулиці.

Вікторія Ейсмунт

Схема ГО «Зручне місто» / Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!