Безкоштовний Wі-Fі у Львові: де шукати?

6042 0
У квітні цього року Департамент розвитку Львівської міської ради оголосив конкурс на визначення компанії для встановлення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет у Львові. Нині конкурсна комісія уже проголосувала за переможця, тож стали відомі і точки, де функціонуватиме мережа.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Як розповів Tvoemisto.tv заступник директора департаменту розвитку, начальник управління міжвідомчої координації Львівської міської ради Тимофій Александронець, переможцем конкурсу стала компанія «Норма тек», що функціонує під брендом «Воля». Саме вона і забезпечуватиме Wi-Fi покриття у центральній частині міста.

Точками доступу до мережі стали: Оперний театр, Обласна державна адміністрація, проспект Шевченка та ЛНУ ім. Івана Франка. Wi-Fi є доступний усюди між цими чотирма точками і охоплює увесь історичний центр.

Поки що Львівська міська рада уклала договір з інтернет провайдером на три роки. Послугу уже можна протестувати.

«З приводу того чи потрібно буде вводити пароль для доступу до інтернету, то ми не ставили таку вимогу, але й не забороняли її. У той ж час мені відомо, що для того, щоб доєднатись до мережі не потрібно нічого вводити, користувачам просто висвітлюватиметься реклама інтернет провайдера», - розповідає Тимофій Александровець.

Точки доступу до безкоштовного Wi-Fi називаються «Lviv Volia Wi-Fi».

Нагадаємо, у Львові, станом на початок 2015 року, працювало 11 громадських місць з безкоштовним бездротовим інтернетом. Також, у жовтні минулого року з метою надання доступу до інтернету для навчальних цілей – відкрили п’ять безкоштовних WI-FI точок. 

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!