Коли владнається ситуація з Польщею та як працює безготівкова оплата у Львові та області. Підсумки доби

1187 0
Нині 26 листопада та 641 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ОП

Фото: ОП

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 58 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 22 удари по районах зосередження противника. Уражено 4 артилерійських засоби, пункт управління та ворожий склад боєприпасів.

Також минулої доби російські окупанти завдали повітряного удару по Україні, застосувавши 87 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Всі ворожі дрони знищено. Крім того, цієї доби окупанти знову атакували нашу державу ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків уточнюється.

Читайте також: Які наслідки наймасованішої атаки окупантів на Київ. У результаті російської атаки на столицю постраждали 5 людей, серед них 11-річна дитина.

Та: Наступного року у вишах України з’являться військові кафедри. Базова військова підготовка буде обов’язковою для всіх юнаків, дівчата проходитимуть «воєнку» за бажанням.

Ключові події:

1. «Нас хотіли винищити – не змогли». Зеленський звернувся до українців у день пам’яті Голодомору. Він назвав свідомим терором те, що росіяни запустили рекордну кількість «Шахедів» саме вночі на день памʼяті жертв Голодомору.

На цю ж тему: Європейські лідери вшанували пам’ять жертв Голодомору. Серед них була й президентка Європарламенту Роберта Метсола.

Та: У Львові вшанували пам’ять жертв Голодомору. Фоторепортаж. На площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулася загальноукраїнська хвилина мовчання та екуменічна панахида за жертвами голодоморів 1921-1922, 132-1933, 1946-1947 років в Україні;

2. Зеленський прокоментував блокаду на кордоні з Польщею. За словами президента, на кордоні є складнощі, перш за все, через деякі політичні кроки наших сусідів. Однак, на його думку, потрібно трохи часу і ситуація владнається. «Я вважаю нам треба мати дуже виважену політику. Мати план дій, за яким йти. І у нас є цей план, працює прем’єр-міністр, як на рівні МЗС, так і на рівні міністерства інфраструктури. Все це є. Я впевнений, що ми зможемо все це зробити. Я думаю, нам треба дати трішки часу нашим сусідам, все потеплішає».

Читайте також: Львівська ОВА рекомендує переглянути шість закупівель у трьох громадах. Комісія заслухала інформацію про 20 закупівель.

Та: У Львівському університеті фізичної культури обрали нового ректора. 74% виборців підтримали кандидатуру 43-річного Ярослава Свища, який є завідувачем кафедри легкої атлетики університету;

3. Як залишитися з інтернетом під час блекаутів. Поради Мінцифри. Необхідно уточнити у власного провайдера, чи готовий він забезпечити інтернет без світла й на скільки годин.

Читайте також: До Славська у грудні знову курсуватиме «Лижний експрес». Потяги почнуть курсувати із 10 грудня.

ТаУ Львові на місяць перекриють рух на одній із вулиць. Схема об’їзду. Рух на частині вул. Юнаківа мають відновити 27 грудня.

А також: Як працює безготівкова оплата у Львові, а як у області. Пояснення. У Львові триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10,№ 5А, № 62, №39, №11, №58, №59, №61. З 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною в усіх міських автобусах. Водночас, Львівщина стала першою в Україні областю, де на приміських та міжміських маршрутах запровадили електронну форму оплати. У всіх 1050 автобусах обтяжених договорами з ОДА встановили обладнання для безготівкової форми оплати за проїзд;

4. Скільки українці відпочиватимуть у грудні та які свята відзначатимуть. У перший місяць зими відбудеться чимало свят, серед яких – День святого Миколая та Різдво Христове, а також День Збройних сил України і День Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: Як стати помічником Святого Миколая. Підбірка ініціатив. Допомогти можна як фінансово, так і безпосередньо подарунками;

5. На Львівщині відкрили туристичний прихисток на честь загиблого на війні пластуна. Прихисток розташований на південній стороні гори Парашки, на 504-му туристичному маршруті.

Читайте також: На Львівщині створили понад 20 віртуальних екскурсій туристичними місцями. Віртуальні тури допомагають мандрівникам спланувати їхні подорожі.

Та: Три виставки у Львові, які варто відвідати.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!