Повістки вже отримали понад 60% з тих, кого мобілізують

6225 4
На сьогодні 62% осіб в Україні, які підлягають мобілізації, вже отримали оповіщення про мобілізацію. Про це сказав заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко.
фото: blogs.korrespondent.net

фото: blogs.korrespondent.net

 «Станом на п’ятницю, на ранок, 62% людей отримали оповіщення, північні та західні регіони - 58%, південні та східні - 69%», - сказав Галушко, пише УНІАН.

За його словами, Міноборони іде з випередженням планів по мобілізації, які були намічені раніше.

Галушко зазначив, що в деяких регіонах 100% тих, хто буде мобілізований уже оповіщені про це. Зокрема, це Хмельницьк, Полтава, до них наближаються Вінниця, Київська,Чернігівська, Херсонська та Миколаївська області.

Галушко також зазначив, що Донеччина «буде воювати за свою землю». За його словами, на Донеччині виконано план оповіщення на 66% (йдеться про території, контрольовані Україною).

Галушко також повідомив, що станом на сьогодні із 62% оповіщених про мобілізацію медогляд пройшло 73,5%.

Галушко також повідомив, що станом на сьогодні за три дні мобілізації до військових комісаріатів звернулися понад 1 тис. 460 людей, які виявили бажання бути добровольцями.

Лідери серед областей по кількості добровольців: Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Вінницька, Львівська, Херсонська, Хмельницька області та Київ. «Ми бачимо, що всі регіони держави приблизно однаково ставляться до мобілізації», - додав Галушко.

За його словами, є добровольці в Донецькій і Луганській областях.

«Нехай це буде сенсацією для російської пропаганди, але кількість людей, з тих районів Донеччини, які наші, а не тимчасово окуповані, кількість добровольців зараз наближається до 50. Враховуючи, що ми не планували особливих заходів по цьому регіону, оскільки розуміємо ситуацію, що людям і так важко живеться і забирати з сім’ї чи трудового колективу ще одну пару робочих рук… ми ж люди і розуміємо, що це важко… Але добровольці пішли», - сказав Галушко.

Водночас він зазначив, що є і проблеми. «В деяких областях, які межують з тією чи іншою державою, збільшився відсоток людей, які раптово почали виїжджати на заробітки в Європу. Якщо ми хочемо жити в Європі, то зараз треба не їхати в Європу, рятуючись від мобілізації, а показати приклад бажання жити в Європі», - сказав Галушко. Він запевнив, що цей відсоток «не вплине на результат».

Нагадаємо, чергова хвиля мобілізації стартувала 20 січня.


Читайте також:
26 Січня, 2015 20:57
Віктор Чому не випускають?Всіх випускають,он молодь їздить,на кордоні їх багато виїзджає.
24 Січня, 2015 16:31
Дмитрий Брехня
24 Січня, 2015 14:32
КРЫМ Если все так хорошо ,то почему за границу без справок не выпускают?
24 Січня, 2015 14:15
КРЫМ Если все так хорошо ,то почему за границу бес справок не выпускают?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!