У Раді пропонують дозволити чоловікам за кордоном дистанційно оновити дані в ТЦК

1083 0
Українці, що перебувають за кордоном, зможуть оновити дані в декілька способів.
Умовне фото

Умовне фото

Чоловіки зможуть оновити дані військово-облікових документів перебуваючи за кордоном. Таку норму внесли до законопроекту про мобілізацію, який Рада готує до другого читання. Про це повідомив нардеп та член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає РБК-Україна.

Веніславський розповів, що підготовлений до другого читання законопроект про мобілізацію містить в собі норму про можливість громадян України, які перебувають за кордоном, оновити свої персональні дані військово-облікових документів без повернення в Україну.

Читайте також: Як вручатимуть повістки за новим законопроєктом. Пояснення

За даними народного депутата, українці, що перебувають за кордоном, зможуть оновити дані в декілька способів:

  • через електронну адресу,

  • через телефонний дзвінок,

  • через електронний кабінет.

«Ми передбачили багато опцій. Повертатися в Україну для оновлення своїх персональних даних не потрібно», – наголосив він.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав закони, які зменшують вік мобілізації з 27 до 25 років, запроваджують електронний кабінет військовозобов'язаного та скасовують статус «обмежено придатний»

Зазначимо, урядовий законопроєкт про нові правила мобілізації та нововведення у службі зареєстрували в парламенті 25 грудня. Довкола нього відразу ж розгорнулися різні дискусії, після чого до парламенту внесли відразу чотири альтернативних проєкти. Головна ціль урядової ініціативи – спростити і зробити більш ефективною мобілізацію до війська в умовах, коли війна з росією затягується, а Україна потребує більше ресурсів. Згодом законопроєкт повернули на доопрацювання. 7 лютого Верховна Рада у першому читанні підтримала оновлений урядовий законопроєкт. 

Про те, що змінить законопроєкт 10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку; на що варто звернути увагу; які питання спричиняють найбільші дискусії, Tvoemisto.tv запитало в Ярослава Жукровського, адвоката, юридичного консультанта Центру допомоги військовим та їхнім сім’ям. Читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!