Частина львів'ян може залишитись без газу через борги "Іскри"

2077 0
Частина споживачів ПАТ «Львівгаз» уже найближчим часом можуть опинитися перед загрозою відключення газопостачання через припинення подачі газу на ділянці газопроводу ГРС «Винники» (нова) – ПАТ «Іскра». Причиною можливої зупинки постачання блакитного палива є борги ПАТ «Іскра» перед НАК «Нафтогаз Україна».
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

За інформацією прес-служби "Львівгазу" мова йде про частину мешканців м. Винники, частину мешканців м. Львова, а також мешканців села Бережани, Длинівка, Чишки, Волиця, Горішне. Постачання газу також може бути припинено на котельні військової частини № 0747 та «Львівтеплоенерго», де відбувається підготовка до опалювального сезону.

За інформацією "Львівгазу" ПАТ «Іскра» боргує за спожите блакитне паливо більше 8 млн грн. Однак, через те, що газопровід перебуває у власності ПАТ «Іскра», відключення підприємства від газопостачання може спричинити припинення подачі газу іншим споживачам, які під’єднанні до цього газопроводу.

«У власності ПАТ «Іскра»перебуває газопровід протяжністю майже 9 км. Однак, підприємство не має права його експлуатувати. У зв’язку з цим на ділянці газопроводу, впродовж липня та серпня 2014 року, було неможливо документально оформити обсяги газу, які ПАТ «Львівгаз» передало споживачам. А це означає, що газ на суму понад 10 млн грн, який впродовж двох місяців транспортувало УМГ «Львівтрансгаз» цим газопроводом, не оформлявсявідповідного до вимог чинного законодавства», - пояснив голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко.

 «Зі свого боку, ПАТ «Львівгаз» впродовж 2013-2014 років неодноразово звертався до ПАТ «Іскра» з пропозицією укласти один із договорів, передбачених законом. Також наші звернення були скеровані до Львівської ОДА та правоохоронних органів. Окрім того, по цій справі уже є позитивне рішення суду на користь ПАТ «Львівгаз», яке набрало законної сили. На сьогодні ще п’ять справ пов’язаних із газопроводом ГРС «Винники» (нова) – ПАТ «Іскра» перебуває на розгляді у судах різних інстанцій», – резюмував він.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!