Історія дівчини, яка за кордоном бореться за Україну та кого українці вважають відповідальним за корупцію. Підсумки доби

813 0
Нині 12 вересня та 566 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 30 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотних систем завдали 8 ударів по районах зосередження загарбників. Уражено 12 артилерійських засобів, пункт управління та ворожий  склад боєприпасів.

Читайте також: В Україні пропонують ввести законопроєкт, яким каратимуть за образу військових. Покаранння варіюються від штрафів до адміністративного арешту на 15 діб.

Та: Військовий меморіал під Києвом почнуть будувати в кінці листопада. Кладовище мають створити у Гатненській громаді під столицею.

Акцент дня: Мітинг двічі на день. Історія Юлі, співзасновниці акцій у Кракові. У Кракові – адміністративному центрі Малопольського воєводства та найбільш популярному місті Польщі серед туристів українські мітинги відбуваються двічі на день. Юля Сидоришина серед тих, хто їх організовує.

Tvoemisto.tv розпочинає проект про українців у Польщі. Хтось опинився тут, втікаючи від війни, хтось поїхав на навчання чи роботу ще до повномаштабного вторгнення. Усіх наших героїнь об’єднює небайдужість до рідної країни, активна позиція та щонайголовніше – вони допомагають Україні перемогти. 

Ключові події:

1. Кого українці вважають відповідальним за корупцію в Уряді та військових адміністраціях. Опитування. 78% респондентів вважали, що президент України несе за це пряму відповідальність. Не погоджувалися з цим лише 18% опитаних. Зазначається, що українці старшого віку більш вимогливі до президента, ніж молодь.

На цю ж тему: Після того, як у Львові затримали чиновника на хабарі, у міськраді додатково облаштують відеоспостереження. Раніше у коментарі Tvoemisto.tv начальниця управління персоналом Лілія Савич повідомила, що у ЛМР немає жодних легальних інструментів для стеження, що і де пишуть чи публікують працівники.

Та: Овочерізки в укриття. Київську чиновницю відсторонили від посади. Також суд задовольнив клопотання про домашній арешт підозрюваної;

2. Тарифи на розподіл газу, друковані платіжки і покази лічильника. Що зміниться для споживачів Львівщини. Клієнтську підтримку абонентам надаватимуть оператори Контакт-центру ГК «Нафтогаз України» за номерами: 066-300-2-888 (Vodafone),098-300-2-888 (Kyivstar), 093-300-2-888 (Lifecell).

Читайте також: Колишній спиртзавод під Києвом зі 104 га землі продали за 6553 грн. Завод не працює з 2010 року.

Та: На Київщині триває рекультивація сміттєзвалища. Що зроблено. Полігон покривають геотекстилем та геоплівкою, після цього там вкладатимуть шари піску та ґрунту;

3. Під час підводних робіт на будівництві Подільського мосту вкрали 6 млн грн, – Прокуратура. Генпідрядник будівництва вказав у документах неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних підводних робіт.

Читайте також: На Львівщині планують капітальний ремонт дороги місцевого значення за 85 млн грн. Йдеться про автодорогу місцевого значення С141017 (Львів – Шегині) – Судова Вишня. Початкова вартість робіт становить 85 млн грн,

Та: Нині у Винниках, Чижках і Підберізцях не буде води. Перелік адрес. З 6.00 год. 12 вересня до 00.00 год. 13 вересня;

4. Знесення історичної будівлі на Рейтарській. Мешканці вулиці написали колективну заяву у прокуратуру. Забудовник намагався домовитись із громадою.

Читайте також: У Львові оберуть нового керівника управління охорони історичного середовища міської ради. Етап подачі заявок розпочався учора та триватиме 2 тижні;

5. Відновлення озера на Симоненка у Львові призупинили. Яка причина. Кошти спрямували на інші об’єкти, де уже є проектна документація.

Читайте також: Обіцяли не робити, але не втримались. На Солом’янці створили клумбу з «борщем на рушнику». Композицію створили до Дня українського борщу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!