Політична реклама

Через борг одного підприємства у Львові відключили світло шістнадцятьом

1702 1
23 лютого, близько 15.00 у Львові, на вул. Садова, 2а, через борг одного підприємства припинили електропостачання шістнадцятьом іншим. Як медіа-порталу «Твоє місто» повідомили у ПАТ «Львівобленерго», відімкнення здійснили через заборгованість у 19 тис. грн ТзОВ «Лаура». А оскільки від електромереж цього підприємства отримували електроенергію 16 інших установ, - вони також залишились без світла.

Другу добу поспіль без електроенергії залишаються  автосервіси, торгівельні підприємства, фірма з будівництва та медіа-група. Майже на всіх установах роботи припинено, працівників відпустили додому.

Як повідомляє відділ корпоративних зв’язків ПАТ “Львівобленерго” електропостачання підприємства „Лаура” по вул.Садовій було припинено «у зв’язку із заборгованістю за спожиту електроенергію на суму 19 тис. грн. Повідомлення про припинення електропостачання у випадку непогашення заборгованості підприємство „Лаура” отримало 01 лютого 2012 року».

16 субспоживачів — приватних підприємств та приватних підприємців, які отримували електроенергію від електромереж підприємства „Лаура” та також  залишились без електропостачання, за словами директора ТзОВ «СТО на Садовій» Дениса Лашманова, повідомлення про припинення електропостачання або досі не отримали, або отримали «заднім числом», або - за півгодини до відключення, що спричинило проблеми. Діяльності СТО зокрема.

 «Тут були підняті на підйомниках машини, відбувались певні роботи, які не можна було несподівано переривати. Була відімкнена пофарбувальна камера, в якій працювали люди. Їм потрібна була безперервно працююча витяжка, для того, щоб вони не задихнулись. Це все в один момент без попередження було відключено», - розповів підприємець.

Як повідомили «Твоє місто» у відділі корпоративних зв’язків ПАТ “Львівобленерго” , «згідно з чинним законодавством України та договорами про постачання електричної енергії між ПАТ „Львівобленерго” і субспоживачами, відповідальність за перерву в електропостачанні субспоживачів в даному випадку несе основний споживач — підприємство „Лаура”.

За словами головного інженера ТзОВ «Лаура» Володимира Назара, зараз у підприємства немає можливості погасити борг.

Як прокоментував ситуацію юрист Олександр Атаманів, у субабонентів ПАТ "Львівобленерго" зараз є лише 2 виходи з ситуації: або погасити борг за «Лауру», або – розраховувати на поблажливість енергетиків. У діяльності працівників "Львівобленерго" порушень немає.

Зараз, як повідомили медіа-портал енергетики, "можливість відновлення електропостачання 16 субспоживачам «розглядається».


Читайте також:
24 Лютого, 2012 19:27
ira 19 тисяч не така велика сума для підприємства, що працює на експорт.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!