Чому на проспекті Чорновола ліквідовують кілька кишень для громадського транспорту

3288 1
Під час будівництва велодоріжки та ремонту тротуарів ліквідують лише дві кишені.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

Наприкінці проспекту Чорновола почали ліквідувати дві кишені для заїзду громадського транспорту. Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, ліквідація кишень передбачена проектом прокладання велодоріжки і реконструкції хідників на проспекті Чорновола, Варшавській та Замарстинівській.

Читайте також: Що примирить водіїв, велосипедистів та пішоходів у Львові

«На цій частину проспекту також планують облаштувати виділені смуги для громадського транспорту. А коли є смуга, то немає потреби в кишені», – каже Олег Шмід.

Всі кишені на проспекті забирати не будуть, а лише ті, які заважають повноцінному тротуару та велодоріжці, яка за проектом має там пролягати.

«Коли зупинка громадського транспорту рясно заставлена кіосками, а поруч вузенький тротуар, то прокласти велодоріжку немає де. Крім цього, зупинку, де нині демонтовують кишеню, переносять уперед, оскільки в цьому місці з’явиться пішохідний перехід та веорпереїзд», – додає проектант.

За його словами, у містах Західної Європи кишень для громадського транспорту немає, бо вони «з’їдають» зайвий простір. Натомість їх облаштовують на швидкісних трасах.

Читайте також: Львів потребує радикальних підходів. Юліан Чаплінський про розвиток міста

Додамо, що в межах проекту прокладання велодоріжки по Чорновола, Варшавській та Замарстинівській також відремонтують усі хідники, облаштують додаткові паркомісця та створять кільце на перехресті Замарстинівська – Варшавська, що має зробити його більш безпечним. При заїзді на перехрестя з’являться дві смуги: права для того, щоб з Брюховичів повертали на право на Варшавську, а інша – щоб транспорт міг повертати на кільце і їхати на Замарстинівську та Мазепи.

Додамо, що автобуси та тролейбуси на проспекті Чорновола часто не заїжджають у саму кишеню, а зупиняються безпосередньо в смузі. Натомість пасажири часто очікують на транспорт безпосередньо у кишені.

Велодоріжка пролягатиме з обох боків проспекту між проїжджою частиною та хідниками. Її ширина становитиме 185 см. Роботи виконує підрядна компанія ТОВ «Львівська дорожня служба». Вартість робіт становить 36,2 млн гривень, а завершити будівництво мають до 2020 року.

Читайте також: Що таке перехоплювальні парковки та як вони можуть покращити Львів

Нагадаємо, що першу частину велодоріжки на Чорновола від залізничного мосту до вулиці Липинського збудували у 2015-2016 роках. Додамо, на вулиці Сихівській та Княгині Ольги також будують хідники з велодоріжкою.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
16 Серпня, 2019 20:26
Pavlo Ганьба! Які кишені можна забирати в кінці пр.Чорновола?!
Ніхто з пішоходів не чекає на проїжджій частині (в кишенях) на громадський транспорт, а стоять на тротуарах і біля накриття від дощу. Не брешіть!
Є місце і для кишень і для велодоріжок, за рахунок зелених газонів, а не за рахунок зупинки. Пане Шмід виглядає так, що то Вам є вигода від додаткових МАФів на цій ділянці.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!