Українці хочуть мати власний офіc Facebook

2798 0
В Україні має з’явитися власний офіс Facebook. Таку ідею висловив український поет, перекладач і блогер Андрій Бондар після того, як його сторінка у соцмережі Facebook була заблокована на добу через вірш: «Хотел спросить у рыбака, как клев, Но вырвалось: «А чё там у хохлов?»
фото: galka.if.ua; ipress.ua; bbc.co.uk

фото: galka.if.ua; ipress.ua; bbc.co.uk

Останнім часом у соцмережах став популярним тренд #четамухохлов, що натякає на надмірну цікавість в Росії до українських новин, повідомляє BBC.

Бондар написав понад 15 коротких віршиків із цим трендом. Після чого – отримав повідомлення про бан за вірш про рибалку.

«Смішно, бо цей текст абсолютно не небезпечний, не підцензурний, там немає нічого такого», – сказав Андрій Бондар.

За його словами, він не міг писати пости, лайкати, ділитися посиланнями на своїй сторінці. Але мав можливість спілкуватися з друзями та читати чужі повідомленні. Станом на вечір середи блокування було вже зняте.

Український художник Олександр Ройтбурд у зв’язку з баном Андрія Бондаря запропонував «піднімати хвилю і робити репости».

У правилах для користувачів соцмережами йдеться, що Facebook видаляє ворожі висловлювання, «які містять матеріали з прямими нападками на людей на основі їхньої раси, етнічної приналежності, національності, віросповідання, сексуальної орієнтації, статі, гендерної приналежності або стану здоров'я чи серйозних захворювань».

При цьому соцмережа запевняє, що дозволяє використовувати «гумор, сатиру чи соціальні коментарі з таких питань».

Після розблокування Андрій Бондар написав про потребу створити український офіс Facebook.

«Подумалось, що можна було би підняти більшу хвилю і заявити на якомусь серйознішому рівні про потребу відокремлення FB-офісу 42-мільйонної країни від колишньої метрополії», –  зазначив він.

Опублікувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!