Чорногорія другою в Європі оголосила про завершення епідемії коронавірусу

1923 0
Таке рішення прийняли після того, як Чорногорія пройшла два інкубаційні періоди в 28 днів без жодного нового випадку коронавірусу.
Фото: mandry.club

Фото: mandry.club

Чорногорія офіційно оголосила про завершення епідемії в країні. Про це пише Європейська правда з посиланням на місцеві медіа.

Читайте також: Єврокомісія закликає європейські країни продовжити закриття кордонів ще на місяць

Національний координаційний центр із інфекційних захворювань вчора увечері підтримав пропозицію Інституту громадського здоров’я оголосити про завершення епідемії коронавірусу на території країни, про початок якої заявили 26 березня.

Таке рішення прийняли після того, як Чорногорія пройшла два інкубаційні періоди в 28 днів без жодного нового випадку коронавірусу.

«Чорногорія має сучасні лабораторії, професійних експертів та чудову організацію. Якби не все це, ми не змогли б успішно боротися з епідемією та стати першою країною у Європі, у якій більше немає інфікованих – вільною від коронавірусу», – йдеться у повідомленні уряду.  

Ще до оголошення рішення в Інституті пояснювали, що формальне скасування стану епідемії не означає зникнення загрози і скасування заходів безпеки.

«Перша хвиля формально закінчилася, але заходи і накази міністерства, а також рекомендації інституту, як і раніше, залишаються в силі. Ситуація була динамічною, епідеміологічна ситуація змінювалася день у день, тому я припускаю, що певні обов'язкові заходи будуть переглянуті і скориговані з урахуванням ситуації на місцях», – зазначив помічник директора Інституту громадського здоров’я Сенад Бегич.

За увесь час епідемії у Чорногорії підтвердили 224 заражень коронавірусом, із них 215 людей одужали, 9 – померли. Населення країни – дещо більше 630 тисяч.

Читайте також: У ЄС планують змінити правила авіаперевезень

Нагадаємо, 15 травня Словенія також оголосила про завершення епідемії коронавірусу в країні. Утім там досі фіксують одиничні випадки зараження. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!