Політична реклама

Чотири основних міфи про надійність автомобілів

2035 0
Чи правда, що всі японські автомобілі наднадійні? Невже преміум-бренди за всіма характеристиками кращі за бюджетні аналоги?

Експерти віртуального автобазару http://localmart.ua/avto_moto/ розклали по поличках ці та інші популярні серед водіїв стереотипи. 

Міф перший: раніше автомобілі були кращі.

Є думка, що у новеньких моделей запас міцності набагато менший, ніж у машин минулих років. Мовляв, зараз водії набагато частіше міняють автомобілі, так що майже всі виробники перейшли на деталі більш низької якості і не надто часто замислюються над тим, що буде з їх творінням після двохсот тисяч кілометрів.

Насправді, статистика розвіює цей міф. Дослідження європейського ринку показують: відсоток нинішніх 5-річних машин з різними несправностями такий ж, як і серед авто, випущених 15 років тому.

Цифри американців ще більш оптимістичні. Агентство J.D. Power, наприклад, протягом багатьох десятиліть підраховує всі, навіть незначні, проблеми, з якими стикаються водії. Виявилося, що за останні десять років кількість скарг зменшилася вдвічі! 

Якщо у 2003 році на сотню трирічних авто припадало близько 270 проблемних параметрів, то в 2013 - не більш 130 .
А ось згідно з рейтингом TUV автомобілі деяких марок в останні роки дійсно трохи втратили в якості. У «чорному» списку - Renault і Сitroen. Правда, частіше ламатися почали лише певні моделі. Серед них - Laguna, Megane, Logan, а також Citroen C4. 

Міф другий: інженерна досконалість преміум-брендів.

Нові моделі марок класу люкс завжди вражають відвідувачів автовиставок технічними ноу-хау. Виробники не втомлюються перераховувати практично безмежні можливості машин, начинених передовою електронікою. Ось тільки жоден з них не зізнається, що нові вузли і агрегати часто менш надійні, ніж дешеві розробки для масових автомобілів, і вже точно дорожчі в ремонті. Як наслідок, в більшості рейтингів старих автомобілів престижні бренди опиняються дуже далеко від верхніх позицій.

Щоб продемонструвати цю тенденцію на конкретному прикладі експерти Localmart згадують дослідження Consumer Reports. Американське видання підрахувало кількість звернень до автосервіси США за останні дев'ять років. У число найбільш «проблемних» потрапили далеко не дешеві BMW 7-Series і X5, VW Touareg, Mercedes GL, а також MINI Cooper S.

Міф третій: безвідмовність японських авто.

Якість всього японського звикли сприймати як аксіому. Цей стереотип частково підтверджують деякі рейтинги, підносячи  Toyota і Lexus у список лідерів. Але є й скептики. Німці, наприклад. У їх список з 21 авто, власники яких дуже рідко звертаються в сервіс, потрапила лише одна японська марка - NissanMicra. Серед 12 аутсайдерів - HondaJazz.

В американському рейтингу агентства JD Power кращої «трьохлітки» названі Lexus, а Mitsubishi - в числі гірших. У Subaru, Nissan, Infiniti результат нижче середнього. Дослідження Consumer Reports, основане на кількості звернень на станції техобслуговування з 2003 по 2012 рр., доводить - японці японцям вороги.Кращими стали Toyota / Lexus, Honda / Acura, Mazda і Infiniti, а от інші японські марки надійністю не відзначаються.

Міф четвертий: англійські авто найпроблемніші.

У рейтингах J.D. Power багато років поспіль Land Rover визнавався найгіршим. Якщо на сто трирічних Лексусів припадає трохи більше 70 проблем, то у Ленд Ровер - близько 220. Із - за цього спростувати стереотип про ненадійність своїх автомобілів британським виробникам дуже складно.

Тим не менше, в останні роки їхня інженерія зробила великий крок вперед. У свіжому списку найгірших машин, який склала організація ADAC, англійських марок немає. У двадцятці найбільш ненадійних авто за версією Consumer Reports не має  жодного Jaguar і Land Rover, зате туди потрапили BMW 7 - series і X5.

Ще один промінчик надії для британського автопрому - дослідження Warranty Direct, згідно з яким Jaguar увійшов до п'ятірки автомобілів з найбільш надійними двигунами. Правда , не можна не відзначити ще один момент: одна з поломок моторів RangeRover стала найдорожчим гарантійним випадком у світі за останні п'ятнадцять років. Ремонт машини потягнув на 13 000 фунтів (це майже $ 21 000 ).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!