Чи працюватимуть ринки на Львівщині в умовах карантину вихідного дня

12326 0
Не зможуть працювати речові ринки.
Фото: Tsn.ua

Фото: Tsn.ua

Продуктові ринки на Львіщині можуть працювати на вихідні, а речові – ні. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Читайте також: Львів – проти. Чи працюватимуть на вихідні у місті кафе, ТРЦ і перукарні

За його словами, продуктові ринки можуть працювати в умовах карантину вихідного дня, як передбачено пунктом 15 Постанови Кабміну від 11 листопада, а речові мають бути зачинені.

Постанова дозволяє лише торгівлю на площах, де не менше 60 відсотків призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами. 

Підприємців, які працюватимуть під час «локдауну вихідного дня» попри заборону, штрафуватимуть, сказав Тарас Грень. Також в уряді сьогодні заявили, що голови ОДА мають скоординувати роботу місцевої поліції та Держпродспоживслужби для перевірки суб’єктів господарювання, які на вихідні не повинні приймати відвідувачів. Біля великих торгових об’єктів чергуватимуть представники Національної поліції.

Читайте також: Супрун закликала українців не ходити у гості на вихідних

Нагадаємо, що з цієї суботи 00:00 і до 00:00 понеділка по усій Україні діятиме карантин вихідного дня. Протягом цих двох днів працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. Львівська міська рада готує позов, щоб оскаржити цю постанову у суді. 

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!