Чи пришвидшився рух трамваїв на Свєнціцького через делініатори. Дослідження Львівавтодору

3240 1
Водії авто скаржились на те, що делініатори пошкоджують колеса, а також на відсутність відповідних знаків.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Восени на площі Франка та на вулиці Свєнціцького аж до Стрийського ринку встановили делініатори, відділивши смуги руху трамваїв та авто. У ЛКП «Львівавтодор» провели дослідження й стверджують, що час руху трамваїв з Сихова у центр значно зменшився.

Читайте також: Чи працюють делініатори на площі Франка у Львові. Відео

Зазначається, що час руху трамваїв у ранковий пік у будні наблизився до показників вихідних днів, коли значно менше автотранспорту та відсутні затори.

На ділянці від стадіону «Україна» до Стрийського ринку середня тривалість руху зменшилась на більш ніж 15 хвилин (із 22-30 хвилин до 6-8 хвилин).

«Від стадіону "Україна" до Академії мистецтв трамваї не витрачають до 12 хвилин на очікування в загальному заторі, а проїздять цю ділянку за 3-4 хвилини. Від Академії мистецтв до Стрийського парку в загальному заторі трамваї витрачали до 10-12 хвилин, тепер – 1-2 хвилини», – кажуть у «Львівавтодорі».

Від Стрийського парку до Стрийського ринку час в дорозі зменшився з 8 хвилин до 2-3 хв. Незначні затримки порівняно із вихідними днями спостерігають лише на перехрестях Свєнціцького – Франка та Снопківська – Франка, де водії авто не завжди надають перевагу трамваям.

Читайте також: Коли у Львові встановлять делініатори на площі Осмомисла

Нагадаємо, на площі Франка встановили гумові делініатори встановили 16 жовтня. Вони мали б унеможливити рух авто по зустрічній смузі, якою курсує трамвай.

Перші 40 делініаторів на Свєнціцького встановили 30 листопада, а вже за кілька днів вони пошкодились та розкололись. У ЛМР нарікали на автомобілістів, які колесами пошкоджувати бетонні делініатори і замінили пошкоджені елементи коштом підрядника через місяць. Натомість водії скаржились, що делініатори пошкоджують автомобілі, а вздовж смуги відсутні відповідні дорожні знаки.


Читайте також:
8 Січня, 2020 18:12
Ростислав На площі Франка якраз відбувається жахливий рух для громадського транспорту, особливо трамваїв. Трамваї там ніяк не можуть роз'їхатися з приватним транспортом, стоять в довгих заторах, запізнюються на вокзал.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!