У горах - сніг. Де львів'янам покататись на лижах?

4318 0
Синоптики прогнозують найближчими днями значне зниження температури, яка у горах може досягати навіть 25-ти градусів із позначкою мінус. Але кого точне не лякають морози, так це любителів покататись на лижах. Якраз перед святами, як на замовлення, випав сніг, а це в Україні останнім часом неабияка розкіш – зустрічати Новий рік зі снігом. Тому для затятих гірськолижників настав час «нагострити лижі» і відпочити як слід. Tvoemisto.tv підготувало підбірку зимових гірських курортів у Карпатах та Прикарпатті.

Для тих, хто не зраджує різким і трішки підступним схилам Карпат, сьогодні будуть корисними такі курортні бази:

1. Славське ( Львівська область, Сколівський район)

До цього гірськолижного центру легко дістатись залізницею чи власним транспортом. Але новачкам починати зі Славських спусків не рекомендується, адже основні лижні траси тут прокладені на схилах гір Тростян, Погар, Кремінь, Менчіл, Варшава.

Перевірити стан снігового покриття на найпопулярнішій горі Славського - Тростяні ви можете завдяки веб-камері на схилі гори.

 

2. Сколе  (Львівська область, Сколівський район)

Траса низького рівня складності для початківців на горі Житня – 800 м. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче поставити свою малечу на лижі.

 

Читайте також: 10 ігор на Новий рік

 

3. Волосянка (Львівська область, Сколівський район)

Траси різного рівня складності на схилах гори Високий Верх (1598 м). Згори траси — широкі та пологі, спускатися ними можна як новачкам (певними ділянками), так і досвідченим лижникам.

 

4. Буковель (Івано-Франківська область)

Траси цього курорту недарма є такими відомими, адже вони є дуже професійними і зручними. Любителі екстріму можуть спуститись на лижах навіть під зорями, адже спуски освічуються.

 

5. Тисовець (Львівська область, Сколівський район)

Цей гірськолижний курорт в Карпатах оточений хвойним лісом, знаходиться на висоті 1017 м над рівнем моря. Тому він підійде і для лижних спусків, і для пікніків на свіжому повітрі. Вашим рідним там обов'язково сподобається.

 

6. Орявчик (Львівська область, Сколівський район)

Поруч із Тисовцем, траси середньої складності, рекомендуємо як досвідченим лижникам, так і аматорам. Проте, кажуть любителі екстриму, що тим, хто добре їздить, спуск може бути занадто коротким.

 

7. Подобовець і Пилипець (Закарпатська область)

Село Пилипець розташоване на віддалі 190 км від Львова. Витяг "Боржавські полонини" на північному схилі гори Гимба (1497 м) - найдовший швидкісний бугельний витяг в українських Карпатах з двомісними бугелями (1500 м), тож більше підходить досвідченим лижникам. Цей гірськолижний курорт також дуже полюбляють сноубордисти.

Поруч із Пилипцем знаходиться с. Подобовець із схилом для катання довжиною 1300 м. Верхня частина схилу – доволі стрімка, тому підходить для досвідчених любителів екстриму, середня та нижня – більш пологі. 

Про наявність снігу на цих курортах ви можете дізнатись із веб-камер у режимі реального часу.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!