Чому Львову потрібна стратегія розвитку та розвідка Британії про найбільші втрати рф. Підсумки доби

822 0
Нині 13 лютого та 355 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Inlviv.in.ua

Фото: Inlviv.in.ua

Ситуація на фронті: За останні тижні війни росія, схоже, зазнала найбільших втрат з кінця лютого 2022 року. Як зазначає розвідка Міністерства оборони Великої Британії, востаннє росія зазнавала таких втрат, як за останні два тижні, ще наприкінці лютого 2022 року – у перший тиждень повномасштабного вторгнення в Україну.

Зростання таких втрат у росіян може бути пов’язане, зокрема з браком навченого персоналу, координації та ресурсів на фронті. Прикладом ситуацій, які ілюструють ці проблеми, є бої за Вугледар та Бахмут Донецької області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), противник зазнає значних втрат. Зосереджує основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ відбили атаки ворога на Гряниківку Харківської області; Кремінну і Білогорівку – Луганської; Виїмку, Федорівку, Васюківку, Бахмут, Іванівське і Кліщіївку – Донецької та Залізничне – Запорізької.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 18 ударів по районах зосередження окупантів, а також 3 – по позиціях ЗРК. Також уражено 1 позицію протиповітряної оборони та 3 склади боєприпасів.

Ключові події:

1. «Сихів уже біля Сокільників, місту потрібна стратегія розвитку», – Львівський забудовник. Про під час публічної дискусії медіа-хабу «Твоє місто» про те, як забудовують Львів, виступив львівський забудовник Олег Манзій, який працював у ІТ-сфері, пов’язаній із містобудуванням, та є одним із перших серед тих, що створювали модель центральної частини Львова.

Він додав, що якби забудовникам можна було отримати документ від поважної європейської містобудівної компанії, то стало б зрозуміло, де шукати землі. Бо безпроблемних земель, за його словами, у Львові для забудов немає.

Читайте також: У Львові мають демонтувати дві тимчасові споруди, одну – неподалік цирку. Підприємці мають демонтувати їх протягом місяця;

2. Лімітів споживання світла на Київщині нині не буде. Якщо ж буде перевантаження мереж, то електроенергію відключатимуть згідно зі стабілізаційними графіками (https://www.dtek-krem.com.ua/ua/shutdowns);

3. Львів’ян закликають здати кров для дітей. «16 лютого разом із Благодійний фонд «Із янголом на плечі» ми хочемо нагадати про малечу, якій потрібна кров та тромбоцити. Запрошуємо до нашого центру служби крові у Львові здати кров та дізнатися більше про донорство тромбоцитів», – пишуть у Центрі крові Львівщина;

4. Гірськолижний сезон на Львівщині. Як працюють курорти. Стало відомо про дати відновлення їх роботи;

5.В церкві на Львівщині знайшли унікальні розписи, яким понад два століття. Що на них зображено. Церква носить ім’я святого Юрія, але над іконостасом виявили старозавітний сюжет з Ноєм.

Храма у Ладанцях побудували за підтримки Потоцького. Напевно, з його подачі її і розписали. В сусідніх селах є подібні храми, але в таких малих церквах рідко де є збережені і відкриті розписи періоду початку 19 століття. Переважно, якщо й збереглися, то вони вже перемальовані кількома шарами, замальовані різними фарбами у різні періоди. Тобто до автентики треба ще добратися, якщо вона там є. Тому це дуже рідкісний приклад відкриття розписів у таких малих мурованих сільських церквах, які не є пам’ятками.

На цю ж тему: Львів у вогні. Кілька фактів про давні пожежі в місті. Створенню регулярної міської протипожежної охорони у Львові передувало багато подій. Про це незадовго до смерті розповідав для Tvoemisto.tv львівський екскурсовод у своїй останній колонці.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!