Демобілізованим із зони АТО львів’янам збільшать виплати

2289 0
Демобілізованим із зони АТО на Львівщині доплачуватимуть по 3 000 грн. Це передбачено програмою підтримки демобілізованих воїнів, яку сьогодні, 15 вересня, прийняли депутати Львівської облради. За таке рішення проголосували 75 депутатів.
фото: vidido.ua, ipress.ua, www.unian.ua

фото: vidido.ua, ipress.ua, www.unian.ua

«Зараз, повертаючись із війни, люди можуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 1 400 –1 680 грн. Зважаючи на те, що протягом першого півріччя до обласного бюджету надійшло на 20% більше податків та зборів, ніж було заплановано, а це майже 60 млн. грн, а також те, що у резервному фонді є понад 28 млн грн, то фінансовий ресурс для цього у нас є достатній», – заявив під час обговорення програми депутат Йосип Ситник.

Читайте також: Учасників АТО звільнили від оплати відсотків за кредитами

За його словами, загалом на реалізацію програми буде потрібно близько 27 млн гривень. Це у тому випадку, якщо Львівщина до кінця року виконає плани з мобілізації, відправивши до війська 9 000 осіб. Втім, на виплату одноразової допомоги тим, хто вже був демобілізований, потрібно близько 12 млн грн. За словами Ситника, зараз на Львівщині є 4,5 тисячі демобілізованих осіб.

Щоправда до наступного тижня депутати облради ще доопрацьовуватимуть цю програму, аби узгодити її із подібними документами та збільшити розмір одноразової виплати демобілізованим. Планується створення робочої групи, яку має очолити голова бюджетної комісії ЛОР Ярослав Качмарик. Зміни до цієї програми мають розглянути під час наступного пленарного засідання.

Як повідомляло Tvoemisto.tv раніше, Львівський міський центр зайнятості надає можливість отримання соціальних послуг від державної служба зайнятості для демобілізованих з АТО.

Джерело: zaxid.net.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!