Депутати ЛМР вкотре не погодили інвестора для реконструкції трамвайного депо на Сахарова

2586 0
На сесії Львівської міськради запропонували не залучати інвестора, а реконструювати депо за кошти міста.
візуалізація: Facebook / Lem Station

візуалізація: Facebook / Lem Station

Депутати Львівської міськради вдруге не погодили інвестиційний договір між ЛКП «Львівелектротранс» та ТОВ «Лем Стейшн» щодо реконструкції трамвайного депо на вулиці Вітовського, 57 та на вулиці Братів Тимошенків, 4. Відповідну ухвалу розглядали під час позачергової сесії ЛМР сьогодні, 19 липня.

Читайте також: Швидкість, вібрація, вода. Що не так із вулицею Вітовського і як це пропонують змінити

Зокрема відповідною ухвалою мали затвердити проект інвестиційного договору та проект договору оренди. Крім цього, планувалося передати в оренду інвестору приміщення на вулиці Братів Тимошенків після вирішення судових спорів, пов’язаних зі статусом будівлі. Як вказано в ухвалі, роботи на об’єкті інвестор мав виконати за власні та залучені кошти. Ціна договору — не менше 30 мільйонів гривень.

Читайте також: Lem Station: Яким буде креативний простір у старому трамвайному депо

Втім депутат від БПП Петро Адамик зазначив, що замість інвестора, місто може впорядкувати територію власним коштом і додав, що підприємці з його фракції можуть зібрати ці кошти самостійно. На що міський голова Андрій Садовий відповів, що перед цим депутати фракції мають показати декларації та джерело, звідки вони можуть дати ці кошти. 

«Вартість об’єктів, які підлягають передачі за інвестиційним конкурсом, становить 40 млн гривень. Інвестор планує вкласти на початковому етапі не менше, ніж 30 млн гривень і орендна плата виключно за приміщення буде становити за 50 років близько 100 млн гривень. Тобто це будуть кошти міського бюджету. Також інвестор буде сплачувати орендну плату за користування земельною ділянкою. Фактично найменша інвестиція, яку ми очікуємо, — понад 130 млн гривень», — розповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: Депутати ЛМР підтримали ідею відновлення Пелчинського ставу

Нагадаємо, що на початку 2016 року міська рада Львова передала приміщення колишнього трамвайного депо на перехресті Сахарова-Вітовського під об’єкти інвестування. Спершу у цьому районі планували облаштувати креативний квартал. Однак наприкінці 2016 року змінили концепцію на креативний хаб «Lem Station».

Переможця інвестиційного конкурсу визначили ще у вересні торік. Ним стало ТОВ «Лем Стейшн», засновниками якого є низка львівських підприємців, рестораторів та представників ІТ-галузі.

На початку липня цього року виконком ЛМР затвердив інвестиційний проект, втім 13 липня сесія його не підтримала.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!