Для чого у львівських школах встановлюють банкомати

2187 0
Днями банківський термінал встановили у львівській школі №34. Тепер, подекуди, за обіди школярі матимуть змогу розраховуватись як готівкою, так і з допомогою карток.
фото: www.movpins.com, www.audubonsavings.com

фото: www.movpins.com, www.audubonsavings.com

Останнім часом банківські термінали все частіше з’являються у  середніх начальних закладах Львова. Директор школи №34 Роман Гринчук каже, що для їх навчального закладу це наразі експеримент та запевняє, що дітям розраховуватись за обіди картками не обов'язково. «Ті учні, які мають банківські картки, нехай вчаться розраховуватись через термінал, а ті, хто не мають — будуть платити готівкою, — каже Роман Гринчук. — Термінали та банківські картки — це віяння часу, зараз ми вже не можемо без інноваційних технологій йти до прогресу».  

Як пише Львівська хвиля, деякі батьки через це б'ють на сполох. Зокрема, Юрій Антоняк із Батьківської ради Львівщини вважає, що для молодших класів — це незручна система. «Діти є діти, а банківська картка — це предмет, який дитина може дуже легко загубити, особливо діти молодшого шкільного віку. PIN-код, який прив'язаний до картки, дитині забути легше за все. А носити зі собою PIN-код разом із пластиковою карточкою — це неправильно, до того ж це можуть вкрасти», - зазначив Юрій Антоняк.

Виконуюча обов’язки начальника управління освіти Львова Зоряна Довганик каже, що мерія не має стосунку до терміналів у школах та й дізналася вона про них лише від батьків. «Це безпосередньо працює «ПриватБанк» із керівниками навчальних закладів. Вони їм пропонують ставити термінали, і коли дитина приходить до школи, вона підходить до терміналу, сканує карточку, після цього батькам на мобільний телефон приходить повідомлення про те, що дитина вже є у навчальному закладі. Батьки можуть цю карточку поповнити грошима і школярі можуть використовувати цю карточку як платіжну. Це мені відомо вже від батьків, які до нас звертались з подібними питаннями», — пояснила Зоряна Довганик. За її словами, у школах банківські термінали не заборонені, однак користуватися ними дітям чи ні — мають вирішити самі батьки.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!