Для оформлення субсидій друкують нові бланки: що зміниться?

3345 0
Міністерство соціальної політики України Мінсоцполітики готує нові бланки для оформлення субсидії. В Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг уже оформили 2,3 мільйона родин. У найвіддаленіші села поїдуть мобільні групи для допомоги з оформленням документів.

До початку опалювального сезону ця цифра може зрости до 4,5 млн. Про це під час прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін. Посадовець також повідомив, що до кінця серпня українцям знову надішлють бланки для оформлення субсидій. Проте вже нові та спрощені. Нині бланки саме друкують. Заповнені документи слід буде нести чи надсилати поштою в місцеві органи влади (органи соцзахисту), а також на поштові відділення – там уже навчають працівників. У Мінсоцполітики обіцяють, що у найвіддаленіші села приїдуть мобільні групи та допоможуть із оформлення субсидій.
 

Оформляти субсидії допомагатимуть працівники Укрпошти. Заступник Міністра наголосив, що Уряд значно спростив оформлення субсидій. Тепер у декларації не потрібно вказувати суму доходу, а лише її вид, який отримували на протязі року: пенсії, зарплати, соціальні допомоги, стипендії. На сьогодні йде активний процес виготовлення нових бланків заяв для оформлення субсидії, які отримає кожна родина поштою.

«До кінця цього місяця - на початку вересня всі домогосподарства повторно отримають листи, в яких буде зазначено як оформити субсидії, куди звертатися, як заповнити заяву та декларацію і відповідно самі бланки, - поінформував заступник Міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Узимку в домівках українців хочуть знизити температуру

Наразі Міністерство соціальної політики разом з Укрпоштою організовує процес навчання працівників пошти, щоб вони в разі необхідності могли допомогти громадянам, особливо в сільській місцевості, правильно заповнити бланки заяв і декларацій.

Окрім цього, на виконання доручення Прем’єр-міністра створюються мобільні офіси. Такі бригади виїжджатимуть на місця та допомагатимуть громадянам в оформленні субсидій там, де немає установ соціального захисту. «Наше завдання полягає в тому, щоб до початку опалювального сезону ми змогли залучити до програми житлових субсидій щонайменше 4,5 млн. сімей», - зазначив Віталій Мущинін.

Джерела: kmu.gov.ua, tsn.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!