До Львова повернулись миротворці з Африки. Фото

1952 0
До міжнародного аеропорту Львів, учора, 6 червня, прибули 175 миротворців 20 ротації 56 окремого вертолітного загону, котрі впродовж десяти місяців виконували завдання Місії ООН на африканському континенті — у Ліберії та Кот-д’Івуарі.
фото: mil.gov.ua

фото: mil.gov.ua

В аеропорту українських «блакитних шоломів» зустрічали представники Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, рідні та близькі. Вітаючи військовослужбовців з поверненням на Батьківщину начальник армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Валентин Пістрюга подякував особовому складу загону за якісне виконання завдань у складних кліматичних умовах африканського континенту.

«Впевнений, що набутий досвід як в ході виконання завдань Місій ООН Ліберії та Кот-д’Івуарі, так і під час проведених заходів навчально-бойової підготовки допоможе кожному з вас успішно виконувати завдання визначені державою», — зауважив генерал-майор Валентин Пістрюга.

Наразі прибулі миротворці знаходяться у розташуванні полку армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується на Львівщині. Впродовж кількох днів усі військовослужбовці пройдуть традиційне медичне обстеження.

Ротація національного контингенту повністю не завершена. У Ліберії та Кот-д’Івуарі ще знаходяться військовослужбовці загону, які передають своїм наступникам — миротворцям 21 ротації майно, військову техніку та озброєння. За час виконання завдань особовим складом 20 ротації 56 окремого вертолітного загону наліт екіпажів вертолітних ланок сягнув понад 2300 годин. Перевезено понад 4000 пасажирів та майже 125 тонн вантажу.

 

Джерело: Міністерство оборони України.

 

Опублікувала Наталія Середюк

    

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!