До Львова привезли перші експрес-тести на виявлення коронавірусу

1652 0
Ці тести передадуть лікарні швидкої медичної допомоги.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Перші експрес-тести на визначення коронавірусу уже доставили до Львова. Наразі це 25 одиниць. Як уточнила Tvoemisto.tv прес-секретар міського голови Христина Процак, тести передадуть лікарні швидкої медичної допомоги.

«Ми закупили перші експрес-тести в кількості 25 штук для лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука. Також ми працюємо над тим, аби закупити значно більшу партію. Зараз ведемо певні перемовини», — розповіла заступниця міського голови Львова  Галина Слічна.

Як раніше повідомив в. о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько, на аналіз із визначення коронавірусу йде сім годин, і доба – якщо доводиться аналізи скеровувати до Києва.

Читайте також: Львів потребує сотню апаратів штучної вентиляції легень

Додамо, що сьогодні виконавчий комітет ЛМР виділив 40 млн грн для лікарні швидкої медичної допомоги на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень та моніторів пацієнта.

В Україні зареєстрували три випадки захворювання на коронавірус – у Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка із Житомирщини, що захворіла на коронавірус, померла. Це перший випадок смерті від коронавірусу в Україні. 71 річна жінка з Радомишля, що на Житомирщині, дорогою з Польщі додому відвідувала родичів у Жовківському районі.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут, родичів жінки обстежили і симптомів коронавірусу не виявили. «Наші спеціалісти виходили на місце. Родичі усі здорові, ніхто ні на що не скаржився. Однак за ними продовжують медичне спостереження, хоча інкубаційний період закінчився», – повідомив Олег Когут.

Христина Гоголь



 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!