Дві компанії розробляють додаток для відстеження контактів із хворими на коронавірус

1773 0
Для відстеження використовуватимуть роботу Bluetooth на коротких відстанях.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Apple та Google розпочали спільну роботу над системою, яка дозволить користувачам дізнатися, чи контактували вони з хворим на коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє пресслужба Google.

Для відстеження використовуватимуть роботу Bluetooth на коротких відстанях. Система працюватиме таким чином, що у той час, як дві людини короткий проміжок часу перебувають поряд, їхні смартфони через Bluetooth кожні 15 хвилин обмінюватимуться анонімними ідентифікаторами.

Читайте також: 10 львівських підприємств отримали дозвіл на пошиття масок

Пізніше у однієї з цих двох людей можуть діагностувати коронавірус, тоді її дані опиняться в офіційному додатку органів охорони здоров'я. Система Apple та Google порівняє ідентифікатори людей, які контактували між собою і попередить про контакт з інфікованим.

У компаніях обіцяють, що не записуватимуть геолокації та особисті дані користувачів. А поки що Google і Apple планує випустити для цієї мети окремий додаток. Однак найближчим часом компанії хочуть впровадити цю функцію безпосередньо у свої операційні системи - iOS і Android.

Нагадаємо, в Україні запустили додаток «Дій вдома» для контролю людей на самоізоляції та обсервації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!